Feijenoord
Feijenoord is een dynamische wijk waar altijd iets te beleven is. Zo zijn er twee mooie parken, het grootste indoor skatepark van Nederland, een house of E-sports, een huis van de wijk en een prachtig uitzicht over de Maas.
Dankzij treinstation Rotterdam-Zuid is er een snelle verbinding met het centrum en de rest van Rotterdam-Zuid.
Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden. Lees meer over de wijkraadsleden op Wijkraad.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
Feijenoord is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd als eerste uitbreiding van Rotterdam ten zuiden van de Nieuwe Maas. De gemeente bemoeide zich niet met de bouw. Daardoor was de kwaliteit van de woningen vaak laag. Het werd het afvoerputje van de stad. Zo was er een pesthuis, een weeshuis en een leerlooierij. Pas rond 1970 werd het grootste deel van deze panden gesloopt en vervangen door sociale woningbouw.
De wijk Feijenoord heeft ruim 8.200 inwoners. Hiervan heeft ongeveer 85 procent een niet Nederlandse achtergrond. Zowel het opleidings- als inkomensniveau loopt achter op het Rotterdamse gemiddelde. De wijk heeft de afgelopen jaren wel flink wat nieuwe bewoners gekregen met een hoger opleidings- en inkomensniveau. Vooral rondom de Feijenoordkade.
Er valt genoeg te beleven in de wijk Feijenoord. Huis van de wijk De Dam helpt bewoners om mee te doen in de maatschappij. Het prachtige Nassauhavenpark, waar je een terrasje kunt pakken langs de Feijenoordkade met een van de prachtigste uitzichten van Rotterdam. Verder is er een ecologische buurttuin en heeft Unilever een belangrijke vestiging in de wijk. De watertaxi heeft er een stopplaats.
SOL is de organisatie voor het welzijnswerk in het gebied Feijenoord. Als jonge en ondernemende organisatie met passie en lef, gaat SOL hier aan de slag voor het welzijn van bewoners in de wijk, jong én oud. Met als motto 'Durf(t) te doen'.
'Wij zijn ervan overtuigd dat samen durven doen je verder brengt en helpt om je droom te realiseren. Welke droom dan ook', zegt Btisame Boudhan, directie SOL. 'Medewerkers van SOL bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij kunnen helpen. Met, voor én door bewoners!'
Lees meer over SOL op solnetwerk.nl. Link opent een externe pagina.
Een leuk idee? Vraag subsidie aan
Als u een leuk idee voor de buurt heeft, kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dit doet u door een bewonersinitiatief in te dienen.
Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. Het kan van alles zijn, zolang de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar om u te helpen. Of loop binnen bij de Wijkhub. Kijk voor meer informatie op Mijn Rotterdam. Link opent een externe pagina.
Wijkinformatie
- Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Link opent een externe pagina
- Bekijk uw wijk op Mijn.Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina
- Vergaderdata, vergaderstukken en besluiten van de wijkraad. Link opent een externe pagina
- Wat doen de wijkraadsleden naast hun werk als wijkraadslid. Link opent een externe pagina
Meer informatie
Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:
- Bel met het gemeentelijke informatienummer 14010 of ga naar de pagina Melding, vraag of klacht. Link opent een externe pagina, hier kunt u ook een compliment achterlaten.
- Wilt u iets regelen bij de gemeente? Ga naar Mijn Loket.. Link opent een externe pagina
- U kunt de wijkraad bereiken via e-mail. Link opent een externe pagina, of per brief: Wijkraad Feijenoord, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam