Samen met jou openen we de stad!
Gepubliceerd op: 21-05-2021
Geprint op: 06-12-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/jongeren-challenge/
Ga naar de hoofdinhoud

We willen allemaal graag elkaar weer ontmoeten. En dat kan ook, nu Rotterdam stapje voor stapje weer opengaat. Maar hoe doen we dat veilig?

We vroegen jullie om ideeën en plannen hiervoor in te sturen. En de winnaar van de ‘Rotterdam. Sterker door jongeren. Ideeënwedstrijd’ is inmiddels bekend!

Tegelkunstwerk

We hebben ontzettend veel leuke en goede ideeën ontvangen. Een groep van zes vrienden kwam met het plan voor een tegelkunstwerk waarop Rotterdamse jongeren hun persoonlijke coronaverhaal kwijt kunnen: 'Iedere jongere heeft zijn eigen coronaverhaal en al die verhalen samen vormen één kunstwerk', noemen ze het. De groep heeft een cheque van 5.000 euro ontvangen van wethouder Roos Vermeij met de belofte dat het kunstwerk wordt uitgevoerd. Dat doen we samen met de bedenkers en met partners in de stad.

Bekijk het filmpje over het winnende idee:

Back to school: aan de slag met de 'niet winnende ideeën'

Er kan maar één idee de winnaar zijn, maar de andere 'niet winnende' ideeën zijn te goed om te laten liggen. Ook Rotterdamse organisaties en bedrijven, de merkpartners binnen Rotterdam. Make it Happen, hebben supergave plannen om voor en met jongeren uit te voeren. Met als thema ‘back-to-school’ vragen we deze partners om - in samenwerking met jongeren - deze ideeën verder uit te werken.

Winnaars Open Up challenge

Drie mensen met een Rotterdam make it happen/Open Up sjaal boeven hun hoofd.

Open Up was het thema van het Eurovisie Songfestival dat van 18 tot en met 22 mei in Rotterdam is gehouden. In het kader van de Rotterdam. Sterker door jongeren IdeeënChallenge vroegen we jongeren met ons te delen wat openstellen, verbinden of ontmoeten voor hen betekent. De leukste inzendingen hebben SING ALONG at home pakketten gewonnen boordevol leuke Songfestival goodies. Er kwamen veel mooie en bijzondere inzendingen binnen. Nick Corpel (22) was één van de gelukkige winnaars. Dit is zijn hoopgevende inzending:

'Verbinding in deze gesloten tijd is iets wat ons allen bij elkaar houdt. Eenzaam, thuis en afgezonderd zijn de woorden die de afgelopen periode van lockdown samenvatten. Juist daarom is aansluiting, verbinding en interactie essentieel, om de mens weer bijeen te brengen. Dat de liefde, vriendschap en ‘gezelligheid' ons weer mogen herenigen in het mooie 010; het samensmelten van de bevolking.'

Rotterdam. Sterker door jongeren.

Logo Rotterdam. Sterker door jongeren.

Een stad waar alle jongeren mee kunnen doen. Daarvoor maakt Rotterdam zich hard. We doen dat samen mét jongeren, want zij weten als geen ander wat Rotterdamse jongeren belangrijk vinden en nodig hebben. Meer weten? Ga naar de webpagina Rotterdam. Sterker door jongeren..

Meer informatie

De komende tijd gaan we aan de slag om alle ideeën en plannen mogelijk te maken. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Heb je een vraag of heb je een goed idee dat je met ons wilt delen? Mail dan naar sterkerdoor@rotterdam.nl en dan kijken we samen hoe we je kunnen helpen.