Uitzendingen gemeenteraad en gemeenteraadscommissies
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 26-10-2021
https://www.rotterdam.nl/gemeenteraad/uitzendingen/
Ga naar de hoofdinhoud

Alle openbare vergaderingen van de gemeenteraad en gemeenteraadscommissies worden live uitgezonden en zijn in het archief terug te kijken.

Vanaf de pagina raadsinformatie.nl kunt u direct doorklikken naar een live uitzending. Naast audio en video van een vergadering wordt ook sprekersinformatie getoond en de agenda van de vergadering met linkjes naar de bijbehorende stukken. Alle uitzendingen zijn ook op tablets of smartphones te bekijken.

Archief uitzendingen

Via raadsinformatie.nl kunt u uitzendingen in het archief bekijken. U gaat naar de gewenste uitzending door de vergadering te selecteren onder 'Uitzending gemist' of in de kalender eronder.

U kunt ook zoeken op vergadercategorie. Kies hiervoor rechtsboven aan de pagina, onder het zoekkader voor 'Uitgebreid zoeken'. Daar kunt u bij 'Vergadercategorie' kiezen uit een lijst. Als u de gewenste categorie aanklikt en op de groene button 'zoeken' klikt, opent zich een lijst met data. Klik de gewenste datum aan om een uitzending te bekijken.

Wie is wie

Dit is een foto-overzicht van alle gemeenteraads- en burgerleden die tijdens vergaderingen het woord kunnen voeren. U kunt de foto’s in dit overzicht aanklikken en krijgt dan naast het e-mailadres van het gemeenteraadslid ook een overzicht van:

  • de videofragmenten van dit gemeenteraadslid/burgerlid (Wilt u zien wat ik gezegd heb?)
  • hoe het gemeenteraadslid in deze raadsperiode gestemd heeft (Wilt u zien wat ik gestemd heb?)

Verder vindt u op deze plek een link naar de cv-informatie van het gemeenteraadslid op rotterdam.nl.

Auteursrecht

De opnamen van de gemeenteraads- en commissievergaderingen zijn auteursrechtelijk beschermd, maar via de desbetreffende links vrij te raadplegen. Een verzoek tot ander/eigen gebruik kunt u richten aan info@griffie.rotterdam.nl. Dit verzoek wordt afgehandeld overeenkomstig de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. De afhandeling van dit verzoek omvat niet het eventuele portretrecht van personen die in de opnamen zichtbaar zijn. Voor zover daarvan sprake is, benadert de verzoeker zelf de portretrecht-gerechtigden om voor het voorgenomen gebruik van de beelden een regeling treffen.

Meer informatie

Mocht u problemen hebben met het live of in archief bekijken van de vergadering op uw pc, laptop of mobiele apparaat, dan vindt u wellicht een oplossing onder 'help' in de grijze balk rechtsboven op de pagina. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u contact opnemen met de griffie via info@griffie.rotterdam.nl of 010 - 267 34 00 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur).