Lege Rijnhaven
Gepubliceerd op: 15-07-2021
Geprint op: 30-07-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/lege-rijnhaven/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Paviljoen, in de volksmond: de Bollen, ligt nu tijdelijk in de Schiehaven en wordt later dit najaar versleept naar de Dokhaven.

Vorige week is het Drijvend Paviljoen uit de Rijnhaven verhuisd. De verhuizing was noodzakelijk omdat in de Rijnhaven het baggeren is begonnen waardoor tijdelijke objecten moeten verhuizen.

Hogeschool Rotterdam is straks de nieuwe huurder van het Paviljoen en zet het in als innovatief leercentrum. Volgens het Havenbedrijf, die dit mede mogelijk heeft gemaakt, past het Paviljoen ook goed bij het innovatieve karakter van de Dokhaven, dat als uithangbord werkt voor de ontwikkeling van M4H.

Nieuwe woningen en een park

Op de plek waar het Drijvend Paviljoen lag, wordt na het baggeren een derde deel van het havenbekken gedempt. Daarna komen op deze plek ruim 2.500 woningen en wordt een park aangelegd. De woningen die komen, zijn bereikbaar voor veel verschillende portemonnees: van sociale huurwoningen, middeldure huur- en koop tot duurdere woningen.

Zwemmen in de Rijnhaven

Het feit dat er een groot park komt waar sporten, recreëren en notabene zwemmen in de Rijnhaven mogelijk is, is meer dan welkom in de omliggende wijken. Zo voorzien we als gemeente niet alleen in de bouw van nieuwe woningen maar is de Rijnhaven straks ook een aantrekkelijke, groene plek voor Rotterdammers.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de pagina Rijnhaven.