Campagne VROEMVROEM van start
Gepubliceerd op: 15-07-2021
Geprint op: 31-07-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/vroemvroem/
Ga naar de hoofdinhoud

Er start een campagne ‘VROEMVROEM deed je toen’ tegen asociaal gedrag in het verkeer, en het probleem wordt ook op andere manieren aangepakt.

Vooral in de zomer is er asociaal rijgedrag. Vaak dure, exclusieve auto’s die met opzet te hard rijden, geluidsoverlast veroorzaken, rondjes rijden of ander imponeergedrag vertonen. Dat leidt tot ergernis bij omwonenden en andere weggebruikers en zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. Om het probleem bij deze specifieke doelgroep aan te pakken, slaan het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam en Den Haag de handen ineen.

VROEMVROEM deed je toen

Het concept voor de campagne ‘VROEMVROEM deed je toen’ is ontwikkeld aan de hand van wetenschappelijke inzichten over de drijfveren van de doelgroep, jonge mannen tussen 18 - 25 jaar. Met de titel, het logo en de campagne-uitingen benadrukken we dat het asociale gedrag kinderlijk en onvolwassen wordt gevonden. Niet alleen door bewoners maar ook door voor de doelgroep belangrijke personen. Dit staat haaks op de hang naar volwassenheid, sociale status en autonomie van de jonge autorijders. Als kind speelde je met auto’s en maakte je overdreven geluiden: VroemVroem …

Breed zomeroffensief

Naast deze campagne gericht op de overlastgevende en vaak jonge doelgroep pakt de gemeente het probleem op straat ook zichtbaar aan. Zo komen er op zeven locaties (hotspots) rubberen drempels en slagbomen, maken we sommige wegen smaller zodat er minder hard wordt gereden, of komen er flitspalen. Ook sluiten we delen van de Meent en de Witte de Withstraat deels af. Er zetten we ook stevig in op handhaving en mogelijke gebiedsverboden deze zomer.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over aanpak van asociaal rijgedrag naar de pagina Aanpak asociaal rijgedrag.