Fotowedstrijd Gewoon in Rotterdam
Gepubliceerd op: 18-08-2021
Geprint op: 18-09-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/winnaars-fotowedstrijd/
Ga naar de hoofdinhoud

Deze zomer organiseerde 'Gewoon in Rotterdam' een fotowedstrijd waarbij deelnemers de diversiteit van onze stad moesten vastleggen. De jury beoordeelde vijftig inzendingen en benoemde de foto ‘Kunsten’ van Annelize van der Helm als winnaar.

Rotterdamse skaters voor het Museumdepot

Met deze foto legt ze de levendigheid van Rotterdam vast. 'Deze continu ontwikkelende stad is een snoepwinkel voor fotografen', zegt Annelize. 'De ontwikkeling ziet u terug in de nieuwbouw van het museumdepot, terwijl skaters de stad gebruiken als een podium voor hun kunsten. De weerspiegeling van het depot met de Hollandse lucht maakt het technisch ook een prachtig beeld. ‘Ik vind het heerlijk om uren door te brengen op deze plek en te wachten op het perfecte licht en de juiste enscenering', aldus Annelize.

Selfie van Kate in het toilet van een NS-sprinter

Eervolle vermelding

Annelize was niet de enige die in de prijzen viel. Studente Kate Oram van het Grafisch lyceum kreeg de eervolle vermelding voor haar selfie 'Strange Self'. Op de wc van een NS-sprinter doet ze haar mondkapje even af. Dit rauwe en grove beeld dient als haar decor in een bijzonder tijdsbeeld tijdens de zoektocht naar haarzelf. 'Deze foto laat mij zien. De persoon die zichzelf nog niet goed kent. De ik, die niet weet wie ik ben. In Rotterdam', zegt Kate.

De jury

De fotografen Salih Kilic en Eliza Bordeaux vormden samen met de beheerder van de Rotterdamse beeldbank Joep Boute de jury. Wethouder Bert Wijbenga diende als juryvoorzitter. 'Deze beelden raakten mij, omdat ze echt en puur zijn. Net als Rotterdam', zegt wethouder Wijbenga.

Meer informatie

De fotowedstrijd en de campagne 'Gewoon in Rotterdam' zijn onderdeel van 'Relax. Dit is Rotterdam'. Deze wedstrijd laat zien dat Rotterdam iedereen omarmt. Niet alleen in woorden of daden, maar ook in beeld. Wilt u meer weten over diversiteit en inclusie in Rotterdam? Bekijk de pagina van Gewoon in Rotterdam.