Rotterdamse ideeëngenerator
Gepubliceerd op: 16-06-2017
Geprint op: 21-09-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/ideeengenerator/
Ga naar de hoofdinhoud

Heeft u een doordacht plan om (meer) mensen aan werk te helpen en mee te laten doen in onze stad, dan kunt u voor advies terecht bij de Rotterdamse ideeëngenerator. Wij zoeken samen met u, hoe u uw idee een stap verder kunt brengen.

De Rotterdamse ideeëngenerator is de eerste ingang voor ondernemers en initiatiefnemers die met het gemeentelijk cluster Werk en Inkomen, in gesprek willen komen. Wij zijn op onze beurt geïnteresseerd in uw plan om werkgelegenheid te stimuleren in Rotterdam.

Wat doet de Rotterdamse ideeëngenerator?

  • Wij kijken met u mee naar ontwikkeling van uw plan, en of wij u hierbij kunnen ondersteunen.
  • Wij denken mee over financiering voor uw plan. Bijvoorbeeld via gemeentelijke subsidie, zoals CityLab010.
  • Wij denken met u mee over andere partijen die u mogelijk kunnen helpen, en brengen u zo nodig met hen in contact.
  • Wij kunnen u meer vertellen over of de gemeente een dergelijke dienstverlening al inkoopt.
  • Wij behandelen uw plan en het gesprek vertrouwelijk.

Waarom de Rotterdamse ideeëngenerator?

Rotterdam is een stad van ontwikkeling, innovatie en vooruitgang. In veel gevallen lukt het initiatiefnemers om eigen concepten en ideeën te realiseren, maar soms is er vraag naar ondersteuning en begeleiding. Dan kunnen de collega’s van de Rotterdamse ideeëngenerator u verder helpen.

Wilt u meer weten?

Voor vragen, toelichting of ideeën kunt u contact opnemen via werkideeWI@rotterdam.nl.

Kijk ook eens op:

CityLab010 is dé werkplaats voor de stad van morgen. Voor de uitvoering van plannen waar de stad beter van wordt heeft de Gemeente Rotterdam eenmalige financiële steun beschikbaar. Daarbij zijn er twee algemene spelregels: plannen moeten maatschappelijk relevant zijn én innovatief. Op de site staat alle informatie voor initiatiefnemers die hierin interesse hebben.

Cluster Werk en Inkomen van gemeente Rotterdam heeft voor Ontwikkeling naar Werk een DAS ingericht. Gemeente Rotterdam werkt graag samen met zowel grote als kleine aanbieders. Alle vooraankondigingen, aankondigingen van opdrachten en aankondigingen van gegunde opdrachten van gemeente Rotterdam staan op Tenderned.nl. Ga voor meer informatie naar de pagina Inkoop en aanbesteding.

Het WSP Rijnmond is een partner voor werving en selectie van personeel. Zij zijn het aanspreekpunt voor vragen en werkgeversacquisitie voor vacatures en werkopdrachten. Het WSP Rijnmond heeft kennis van de arbeidsmarkt en ondersteunt u kosteloos als u bijvoorbeeld aan de slag wilt met maatschappelijk verantwoord ondernemen of bij de invulling van uw social return-opgave. Bekijk de website van het WSP Rijnmond voor meer informatie.

Het RBZ helpt bij (financiële) problemen, ondanks de financiële coronaregelingen van de Rijksoverheid. Maar ook bij het stoppen met uw onderneming. Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) kan hierbij ondersteunen en adviseren.

Wat moet u allemaal doen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Welke wetten wijzigen er binnenkort? Bij het Ondernemersplein Rotterdam kunt u terecht met deze vragen.

In deze periode van crisis en herstel komen er bij ondernemers veel vragen naar boven. Vragen over regelingen met betrekking tot kosten en inkomstenverlies. Maar ook vragen over hoe ze een plan om de crisis door te komen, kunnen uitvoeren. Ga naar Coronaloket010 voor meer informatie.

VoorGoed Agency richt zich op de maatschappelijke vraagstukken van Rotterdam. VoorGoed vormt nieuwe coalities en komt met nieuwe (gezamenlijke) oplossingen. Belangrijkste partijen waar VoorGoed zich op richt: Sociaal Ondernemers, Investeringsfondsen, Vermogensfondsen, bestaand bedrijfsleven en individuele vermogenden. VoorGoed werkt nauw samen met de Rotterdamse overheid, maar opereert onafhankelijk. Op de site van VoorGoed Agency vindt u meer informatie.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.