Perspectiefpact
Gepubliceerd op: 04-12-2020
Geprint op: 21-09-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/perspectiefpact/
Ga naar de hoofdinhoud

Als jongvolwassene vinden er allerlei veranderingen plaats in je leven. Je wordt zelfstandiger, gaat misschien wel op jezelf wonen en je krijgt meer financiële verantwoordelijkheden. En dat brengt ook zorgen met zich mee.

Naast geld verdienen, ga je het ook weer uitgeven. Aan bijvoorbeeld huur, boodschappen of je zorgverzekering. Maar wat als je de huur niet kunt betalen omdat je bijbaan wegvalt? Of als je te weinig geld hebt om verse boodschappen te doen? Omgaan met geld kan best lastig zijn. Mochten er problemen ontstaan, dan zijn we er voor je. Elke Rotterdamse jongere met geldproblemen helpen wij vanuit het Perspectiefpact.

Wat is het Perspectiefpact?

Het Perspectiefpact is er voor alle Rotterdamse jongeren met geldproblemen. Het kan gaan om grote problemen, zoals schulden. Maar ook als je vragen hebt over bijvoorbeeld budgetbeheer, sparen, werken en andere financiële onderwerpen kun je terecht binnen het Perspectiefpact. Heb je geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen, maar ga samen met ons aan de slag. Voor verschillende situaties zijn er verschillende aanpakken mogelijk: van cursussen tot budgetbeheer en van een schuldregeling tot deelname aan het Perspectieffonds.

Voor wie is het perspectiefpact?

Het Perspectiefpact is bedoeld voor alle Rotterdamse jongeren van 18 tot en met 26 jaar oud die geldzorgen hebben. Twijfel je of het pact iets voor jou is? Neem dan contact op. De contactmogelijkheden staan onderaan deze pagina. Wil je meer weten over rondkomen en de regelingen die er zijn? Lees dan meer op onze pagina Rondkomen: jongeren.

Wat kun je van ons verwachten?

Wanneer jij je bij ons meldt, doorloop je de volgende stappen:

  1. Je neemt telefonisch (010 - 267 13 00) of per e-mail contact op met het Jongerenloket.
  2. Er volgt een startgesprek met een jongerenconsulent. Aan de hand van enkele vragen kijkt de consulent naar jouw zorgen op financieel gebied. De jongerenconsulent meldt jou aan bij het Expertise Team Financiën (ETF).
  3. Na ongeveer vijf dagen ontvang je een uitnodiging voor een startgesprek met iemand van het ETF. Let op: deze uitnodiging ontvang je per brief.
  4. Tijdens het startgesprek beoordeelt het ETF wat het plan van aanpak wordt. Dit plan onderteken je.
  5. Je levert gegevens aan zoals bankafschriften, een overzicht van je inkomsten en eventuele schulden.
  6. Het proces begint: je gaat aan jouw geldzorgen werken met een trajectbegeleider financiën. Let op: wanneer je schulden hebt kan het tot een half jaar duren om de schulden in kaart te brengen. In die tijd kunnen we nog niet beginnen met het werken aan die schulden, maar zullen we jou wel ondersteunen met bijvoorbeeld budgetbeheer.

Meer informatie

Heb je geldzorgen? Neem dan contact op met het Jongerenloket. Dit doe je door te bellen naar 010 - 267 13 00 of te mailen naar info@jongerenloket.rotterdam.nl. Meer weten over het Jongerenloket? Bezoek dan onze pagina Jongerenloket.