Pop-uploket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 31-07-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/pop-uploket/
Ga naar de hoofdinhoud

Wilt u een pop-up beginnen of hebt u een pand beschikbaar, dan kunt u hier informatie vinden.

Veel van de ondernemers die een pop-up willen beginnen, zijn op zoek naar informatie. Bij welk deel van de gemeente iemand hiervoor terecht kan, is afhankelijk van het soort initiatief.

De gemeente onderscheidt de volgende pop-up initiatieven:

  • Tijdelijke horeca
    Heeft u plannen voor een tijdelijke horeca-activiteit? Dan is het mogelijk om een kortlopende exploitatievergunning aan te vragen voor het gebruik van een leegstaand pand. Deze geldt voor maximaal zes maanden. U kunt de vergunning alleen aanvragen voor horeca in leegstaande panden, een combinatie met een andere invulling, zoals een winkelfunctie, is niet toegestaan. Voor meer informatie over pop-up horeca kunt u terecht bij het Horecaloket van de Directie Veiligheid. Het loket is tijdens kantooruren te bereiken via het telefoonnummer 010 - 267 25 00 of per e-mail.
  • Pop-up-winkel
    Als u een pop-upwinkel wilt starten kunt u voor meer informatie terecht bij de Ondernemersbalie. De ondernemersbalie is tijdens kantooruren te bereiken via het telefoonnummer 010 - 267 40 30 of per e-mail.
  • Bent u eigenaar van een pand en wilt u het tijdelijk verhuren als pop-up winkel?
    Dan kunt u bij de Ondernemersbalie terecht. Hier kunt u aangeven dat uw pand beschikbaar is voor het vestigen van tijdelijke initiatieven.