Robedrijf
Gepubliceerd op: 21-07-2017
Geprint op: 03-08-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/robedrijf/
Ga naar de hoofdinhoud

Maatregelen coronavirus: in Nederland gelden verscherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Deze hebben ook effect op de werkzaamheden van Robedrijf, Rotterdam Inclusief en Magis.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon of via het telefoonnummer van receptie Zuidlaardermeer: 010 - 267 78 00.

Werkbedrijf

Robedrijf is het sociale werkbedrijf van de gemeente Rotterdam. Wij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Liefst bij ‘gewone’ werkgevers maar als dat nodig is op een beschutte (beschermde) werkplek.

Werkgevers en opdrachtgevers zijn daarbij onmisbare partners. Of u nu een eenmanszaak of een grote onderneming bent. Robedrijf heeft jarenlange ervaring in het verwerken van eenvoudige tot meer complexe opdrachten. Een eenmalige klus of terugkerende werkzaamheden, Robedrijf kan het voor u doen. Op onze eigen locatie of via detachering van medewerkers bij u op de werkvloer.

Sterk in maatwerk

Samenwerken met Robedrijf betekent niet alleen het uitbesteden van productie of het inhuren van vakmanschap. Mensen die door welke oorzaak dan ook (nog) niet meedoen op de arbeidsmarkt, krijgen de kans zich te ontwikkelen. Samen met u geven wij graag invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen uw onderneming. Robedrijf is een bijzonder normaal bedrijf: sterk in maatwerk richting medewerker en opdrachtgever!

Waarom Robedrijf voor u als werkgever?

Werk uitbesteden aan Robedrijf betekent naast sociaal ondernemen dat u zich op uw core business kan richten. Wij bieden maatwerk, flexibiliteit en gemotiveerde medewerkers. Of het nu gaat om postverwerking, assemblage of verpakken.  Robedrijf  is van veel markten thuis.
Robedrijf kan uw partner zijn. Door werk voor u uit te voeren of medewerkers bij u te plaatsen via het WerkgeversServicepunt Rijnmond.

Robedrijf is uw partner voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Van eenvoudig inpakwerk tot hoogwaardig productiewerk. Wij zijn hierin flexibel en denken in oplossingen.

Staat het soort werk dat u wilt uitbesteden of waar u mensen voor wilt inhuren er niet bij?
Neem dan gerust contact met ons op, via telefoonnummer 010 - 267 78 00.

 • Assemblage
  Diverse soorten eenvoudig assemblagewerk, handmatig of machinaal, zowel serieproducties als bulkopdrachten. Bijvoorbeeld: metaalassemblage, assembleren van accessoires voor caravanramen en -deuren.
 • Verpakken
  Allerlei verpakkingswerkzaamheden, zowel handmatig als machinaal. Bijvoorbeeld: samenstellen van actieverpakkingen, (her)verpakken van bulkartikelen, ompakken van grote eenheden, opzetten en/of afvullen van (toonbank) displays.
 • Textiel / Confectiewerkzaamheden
  Van het samenstellen van stofsample sets tot confectiewerkzaamheden aan bedrijfskleding. Uitgevoerd met professionele machines.
 • Elektro
  Uiteenlopend (eenvoudig) elektrowerk. Bijvoorbeeld: het maken van elektrische onderdelen zoals printplaatjes, het maken van lampen, het monteren van stekkers.
 • Mailings / Documentverwerking
  Complete verzorging van mailings en veelzijdige documentverwerking. Van vouwen, insteken en verzendklaar maken tot scannen, archieven digitaliseren en metadateren. Sterk in grote oplagen. Handmatig of machinaal.

Bent u op zoek naar personeel bij u op de werkvloer? En biedt u als werkgever graag kansen aan mensen met een arbeidsbeperking? Het Robedrijf kan u via detachering, in een groep of individueel, aan gekwalificeerde medewerkers helpen voor uiteenlopende werkzaamheden. 

Informeer naar de mogelijkheden bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR).
Het WSPR brengt bedrijven en gemotiveerd personeel bij elkaar.
Bel 010 - 700 89 89 of kijk op wsprijnmond.nl.

De medewerkers van Robedrijf: iedereen doet mee

Met de invoering van de Participatiewet in 2015 is de Rotterdamse sociale werkvoorziening meer gericht op de reguliere arbeidsmarkt. Iedereen die kan, wordt gestimuleerd om aan de slag te gaan in een ‘gewone’ werkomgeving.

Werken en leren

Voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en/of arbeidsbeperking biedt Robedrijf een werk-leeromgeving en zoekt daarbij actief de samenwerking met het bedrijfsleven. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn: detachering op individuele basis of in groepsverband of een vorm van begeleid werken.

Voor mensen die meer begeleiding nodig hebben dan van een reguliere werkgever verwacht wordt, kan Robedrijf een beschutte (beschermde) werkplek inrichten. Voor wie beschut werk niet geschikt is, zijn er mogelijkheden voor arbeidsmatige dagbesteding.

Robedrijf investeert in het ontwikkelen van medewerkers in hun arbeidsproces. Omdat mensen ‘leren door te doen’ zijn werkopdrachten op de werkplek dé inspiratiebron voor arbeidsontwikkeling.  Robedrijf werkt daarom met de Werkstap methode: stap voor stap groeien deelnemers in hun ontwikkeling. Het streven is deelnemers zo te ontwikkelen dat zij aan het werk kunnen bij een 'gewone' werkgever.

Wat is werkstap?

Werkstap is een belangrijk hulpmiddel in de begeleiding van mensen (op weg) naar werk. Binnen deze flexibele  methode met werkplekopdrachten leren deelnemers zich zelfstandig ontwikkelen, stap voor stap. De werkopdrachten sluiten aan bij de persoonlijke situatie of beroepspraktijk. Deelnemers worden bijgestaan door een trajectbegeleider. Door toepassing van de Werkstap methode groeien deelnemers naar de volgende stap in hun arbeidsontwikkeling.

Mensen met een arbeidsbeperking (mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking) zijn vaak aangewezen op een beschutte (beschermde) werkplek. Robedrijf  heeft de kennis en ervaring in huis om mensen met een arbeidsbeperking zo te begeleiden dat ze productief en zinvol werk leveren. Deze medewerkers van Robedrijf krijgen via de Werkstap methode de gelegenheid zich te ontwikkelen.

Voor wie beschut werk niet geschikt is, zijn er mogelijkheden voor arbeidsmatige dagbesteding. Arbeidsmatige dagbesteding is gericht op het structureren van de dag, op praktische ondersteuning en op het oefenen van vaardigheden voor het bevorderen van de zelfredzaamheid. Een zingevend dagprogramma met begeleiding in een veilige omgeving.

Het verschil met beschut werk is dat bij arbeidsmatige dagbesteding geen sprake is van een arbeidsrelatie met de gemeente en een dienstbetrekking met alles wat daarbij hoort.

Meer informatie

Wilt u graag kennis maken met Robedrijf? Heeft u een vraag?
Wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel hiervoor naar 010 - 267 78 00

Robedrijf
Zuidlaardermeer 10
3068 KL  Rotterdam