WW@WORK
Gepubliceerd op: 09-10-2019
Geprint op: 21-09-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/wwatwork/
Ga naar de hoofdinhoud

Heeft u een WW-uitkering die eindigt binnen zeven maanden? En heeft u daarna mogelijk recht op een bijstandsuitkering? Dan kunnen de adviseurs van WW@WORK u helpen om sneller betaald werk te vinden.

Als u op tijd een betaalde baan vindt, bent u na de WW niet afhankelijk van een bijstandsuitkering.

Werk zoeken

Werk zoeken kost veel tijd en energie. Om succesvol te solliciteren moet u verschillende dingen goed kunnen. Geschikte vacatures zoeken, een goede - opvallende - motivatiebrief schrijven met een compleet cv dat past bij de vacature. Tijdens een sollicitatiegesprek moet u goed over uzelf kunnen vertellen om de werkgever ervan te overtuigen dat u de juiste kandidaat bent.

Begeleiding van WW@Work

Heeft u nog geen nieuwe baan gevonden, eindigt uw WW-uitkering binnen zeven maanden én denkt u na uw WW recht te hebben op een bijstandsuitkering?
Dan kunt u, naast de hulp van het UWV, gebruik maken van de begeleiding van team WW@WORK van de gemeente Rotterdam.

Wat kan WW@WORK voor u doen?

  • U krijgt hulp en advies om succesvol te solliciteren. Samen met één van de adviseurs gaat u aan de slag en maakt u afspraken hoe vaak en op welke manier u contact heeft
  • U kunt deelnemen aan interessante, leerzame oefensessies zoals de ‘Met Lef Op Weg’ workshops/webinars. U gaat op een leuke manier oefenen om uw sollicitatievaardigheden te versterken
  • U ontvangt wekelijks een vacatureaanbod per e-mail. Kijk ook alvast naar vacatures
  • De adviseur nodigt u uit voor banenmarkten, speedmeets (korte gesprekken met verschillende werkgevers) en bezoeken aan werkgevers.

Door de coronamaatregelen is een aantal evenementen voorlopig vervangen door digitale activiteiten of bijeenkomsten.

WW@WORK kan u begeleiden als:

  • uw WW-uitkering binnen zeven maanden stopt én
  • u na de WW mogelijk recht heeft op een bijstandsuitkering én
  • u in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas woont.

Wilt u weten of u na de WW mogelijk recht heeft op een bijstandsuitkering? Kijk voor meer informatie op de pagina Bijstandsuitkering.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ontvangt u van het UWV een uitnodiging om u aan te melden. Na uw aanmelding wordt u door WW@WORK gebeld voor het maken van een afspraak voor een uitgebreid telefonisch gesprek. Tijdens dit gesprek maakt u kennis met uw persoonlijke adviseur. Samen bespreekt u wat u nodig heeft om met lef en succes te solliciteren.

Zodra de coronamaatregelen het toelaten, organiseert WW@WORK weer algemene fysieke voorlichtingsbijeenkomsten. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van het UWV.

Tijdens deze bijeenkomsten maakt u kennis met het team van WW@WORK. Het team vertelt hoe zij u verder kunnen helpen met solliciteren. Ook kunt u tijdens de bijeenkomst een afspraak maken met uw persoonlijke adviseur. Daarnaast kunt u direct workshops volgen, met elkaar netwerken en ontvangt u handige informatie over de bijstand.

Voor al uw vragen over uw WW-uitkering is een klantmanager van het UWV aanwezig.

Om succesvol te solliciteren moet u met lef op weg. In deze korte video volgt u Anneke, die steeds meer lef laat zien en daardoor een luxeprobleem krijgt. Ook komen twee adviseurs van WW@WORK aan het woord. Deze video is de inzending van de gemeente Rotterdam voor de jaarlijkse landelijke ESF-awards (Europees Sociaal Fonds) in 2019.

Video 'Deelnemers WW@WORK aan het woord' (augustus 2020)

Tijdens de begeleiding van WW@WORK gaan uw afspraken met het UWV gewoon door. Als uw WW-uitkering stopt, eindigt ook de begeleiding van WW@WORK. Ook als u betaald werk vindt waarbij uw maandelijkse inkomsten hoger zijn dan de voor u geldende bijstandsnorm, eindigt de begeleiding.

  • Kijk voor informatie over de bijstand op de pagina Bijstandsuitkering
  • Informatie over de aanvraag van een bijstandsuitkering en over wat de gemeente met uw aanvraag doet, vindt u op de pagina Aanvraag uitkering
  • Vragen over uw WW-uitkering kunt u stellen via Werk.nl.

Meer informatie

Voldoet u aan de voorwaarden voor WW@WORK, maar heeft u nog geen uitnodiging gekregen om u aan te melden? Stuur dan een e-mail naar wwatworkwi@rotterdam.nl. Ook voor andere vragen over WW@WORK kunt u dit e-mailadres gebruiken.

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen.