Agniesebuurt
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/agniesebuurt/
Ga naar de hoofdinhoud

De Agniesebuurt is de kleinste wijk van Noord en ligt dicht tegen het stadscentrum aan, tussen de Schiekade en Noordsingel. Er wonen zo'n 4.100 mensen. Op straat zie je veel jongeren. Dat komt omdat er nogal wat scholen in de buurt staan.

Kenmerkend is het Hofbogenviaduct, een rijksmonument dwars door de wijk. Op en rond deze vroegere spoorlijn naar Den Haag bloeien allerlei creatieve initiatieven.

Ook in ZoHo (het Zomerhofkwartier) vinden actieve en creatieve ondernemers onderdak. Oude bouwwerken krijgen zo een nieuwe bestemming, al of niet tijdelijk. Hier komen nog honderden woningen bij. Er blijft ruimte voor kleinschalig creatief ondernemerschap.

De Agniesebuurt heeft te maken met de grote veranderingen rond het aangrenzende Pompenburg. Ook hier komen woningen en nieuwe bedrijvigheid. De geleidelijke rioolvervanging in de wijk is meteen een kans om de Agniesebuurt beter voor te bereiden op de klimaatverandering en de inrichting van straten te verbeteren.

Het Huis van de Wijk de Banier in de Banierstraat is een warm hart in de wijk met diverse activiteiten voor en door bewoners.

De wijkraad Agniesebuurt bestaat uit vijf bewoners die het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd adviseren. Vergaderingen zijn openbaar. Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

De wijkraad vergadert elke maand (behalve in augustus). Meer informatie over:

Wijkagenda

De wijkraad maakt in samenspraak met bewoners een plan voor de wijk, de wijkagenda. Deze wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders en zorgt voor het Wijk Actie Plan (WAP). Het WAP beschrijft wat er per jaar in Agniesebuurt gaat gebeuren.

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Agniesebuurt, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen. In het onderstaande document staan de leden met hun contactgegevens.

Marvin Biljoen

Marvin Biljoen

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 226 511 72

E-mail m.biljoen@wijkraadrotterdam.nl

Theo Coşkun

Theo Coşkun

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 204 301 96

E-mail t.coskun@wijkraadrotterdam.nl

Hamlet Mewafy

Hamlet Mewafy

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 283 642 11

E-mail maom.mewafy@wijkraadrotterdam.nl

Laura van der Voort

Laura van der Voort

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 14 010

E-mail l.vandervoort@wijkraadrotterdam.nl

Lucas van Zuijlen

Wijkraadslid (september 2021)

Telefoon 14 010

Hofbogenpark

Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Het eerste deel is aangelegd als publiek park. Over een paar jaar geldt dit voor het gehele dak. Lees op deze webpagina meer over het Hofbogenpark.

Okach Bouchtaoui wijkmanager o.bouchtaoui@rotterdam.nl 06 - 135 491 00
Geert Renes wijknetwerker ga.renes@rotterdam.nl 06 - 413 522 47

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: