Blijdorp
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/blijdorp/
Ga naar de hoofdinhoud

Statige singels, rustige straten en relatief veel groen. Dat is wat de meer dan 10.000 Blijdorpers aan hun wijk bindt. Blijdorp is een beschermd stadsgezicht.

Middenin de wijk ligt metrostation Blijdorp diep onder de grond. Hier vandaan brengt RandstadRail je zowel in een wip naar het centrum van Rotterdam, of de andere kant op, naar Den Haag.

Woningen in Blijdorp zijn gewild. Veel jonge stellen kiezen hier voor een koopwoning. Kinderopvangvoorzieningen en basisscholen zijn nooit ver weg. Het gemiddelde inkomen is in Blijdorp het hoogste van gebied Noord.

De wijkraad Blijdorp/Blijdorpse polder bestaat uit vijf bewoners die het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd adviseren. Vergaderingen zijn openbaar. Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

De wijkraad vergadert elke maand (behalve in augustus). Meer informatie over:

Wijkagenda

De wijkraad maakt in samenspraak met bewoners een plan voor de wijk, de wijkagenda. Deze wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders en zorgt voor het Wijk Actie Plan (WAP). Het WAP beschrijft wat er per jaar in Blijdorp gaat gebeuren.

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Blijdorp, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen:

Marianne de Bever-van Eck

Marianne de Bever-van Eck

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 546 680 80

E-mail m.debevervaneck@wijkraadrotterdam.nl

Jonathan Hoang

Jonathan Hoang

Wijkraadslid (mei 2020)

Telefoon 06 - 147 988 55

E-mail j.hoang@wijkraadrotterdam.nl

Fred de Jong

Fred de Jong

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 533 020 42

E-mail f.dejong@wijkraadrotterdam.nl

Elske Schreuder

Elske Schreuder

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 14 010

E-mail e.schreuder@wijkraadrotterdam.nl

Michiel Sträter

Michiel Sträter

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 14 010

E-mail m.strater@wijkraadrotterdam.nl

Twitter @michielminded

Otto Zwetsloot wijkmanager on.zwetsloot@rotterdam.nl 06 - 835 520 51
Sam Bartijn wijknetwerker s.bartijn@rotterdam.nl 06 - 421 117 92

De groene wijk

Het Vroesenpark, het Roel Langerakpark en diergaarde Blijdorp worden gekoesterd; niet alleen door Blijdorpbewoners. In het Vroesenpark zijn in de zomer regelmatig evenementen, zoals Duizel in het Park. Het Roel Langerakpark heeft vrij toegankelijke sportvoorzieningen: een discgolfcourt (frisbeesport), een atletiekbaan en een bootcampplek. Hieraan grenzend ligt natuurspeeltuin de Speeldernis.

Onderdeel van Blijdorp is de Blijdorpsepolder. De weinige bewoners hier wonen meestal op een woonboot in het Noorderkanaal langs de Gordelweg. Hier vlakbij, aan de rand van het Vroesenpark, zit hondenspeeltuin Bello.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: