Geldkrant corona-special
Gepubliceerd op: 07-05-2020
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/geldkrant-corona-special/
Ga naar de hoofdinhoud

De uitbraak van het coronavirus zorgt dat veel Rotterdammers ineens minder inkomen hebben. We begrijpen dat dit lastig is, en voor veel stress kan zorgen. Daarom is de Geldkrant-special ‘Minder inkomen’ ontwikkeld.

Deze geldkrant staat vol met informatie en handige tips voor alle Rotterdammers die geldzorgen hebben door de coronacrisis.

Veel is op dit moment nog steeds onzeker. Er zijn niet alleen zorgen om de eigen gezondheid en om de gezondheid van naasten. Het is ook onduidelijk wanneer het normale leven weer opgestart kan worden, en wat de gevolgen van de coronacrisis precies zullen zijn op de lange termijn.

Voor veel Rotterdammers heeft deze crisis een duidelijk effect in hun portemonnee. Denk aan ondernemers, jongeren met een nulurencontract of freelancers voor wie nieuwe klussen uitblijven. Hoort u ook bij deze groep, dan kunt u nu wel een steuntje in de rug gebruiken. Deze Geldkrant helpt daarbij.

Tips bij geldstress

In de Geldkrant-special ‘Minder inkomen’ staat wat u kunt doen en op welke regelingen u mogelijk recht heeft als u nu minder inkomen heeft door de coronacrisis. ‘Geldproblemen liggen op de loer wanneer er minder inkomen binnenkomt,’ zo vertelt wethouder armoedebestrijding Michiel Grauss. Financiële problemen raken niet alleen de portemonnee, maar zorgen ook voor stress. Daarom staan er in de Geldkrant tips bij geldstress en bespaartips. Wethouder Grauss vervolgt: ‘We mogen niet vergeten dat geldproblemen zorgen voor stress, daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uitzoekt hoe u grip krijgt en houdt op uw financiële situatie. Dit zorgt voor rust.’

'Geldproblemen zorgen voor stress, daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk uitzoekt hoe u grip krijgt en houdt op uw financiële situatie. Dit zorgt voor rust.'

Michel Grauss - wethouder armoedebestrijding

Inhoud geldkrant

In de geldkrant leest u onder andere over:

  • Geldstress in tijden van crisis: in de geldkrant leest u tips om stress te verlagen en met wie u contact op kunt nemen als u er zelf niet meer uit komt.
  • Stappenplan minder inkomen: voor huishoudens die plotseling minder inkomen hebben, liggen geldproblemen op de loer. Daarom is het belangrijk dat u snel aan de slag gaat met uw financiën. In de geldkrant vindt u een stappenplan dat hierbij helpt.
  • Recht op financiële hulp: in de geldkrant staat een handig overzicht van de financiële regelingen die er in Rotterdam beschikbaar zijn. Voor ondernemers, maar ook als u geen ondernemer bent en toch geldzorgen heeft door de uitbraak van het coronavirus.
  • Sociale hulpdiensten staan klaar: de gemeente Rotterdam, vrijwilligers, welzijnswerk, Trevvel en andere partners pakken gezamenlijk hulpvragen op van kwetsbare Rotterdammers. Ze helpen bijvoorbeeld met het ophalen van medicijnen bij de apotheek, het doen van boodschappen, of bellen met iemand die zich eenzaam voelt.

Lees de geldkrant

Benieuwd geworden? De digitale versie van de Geldkrant-special ‘Minder Inkomen’ leest u hier.

Samenwerking Nibud

De Rotterdamse Geldkrant is in opdracht van de gemeente Rotterdam ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). ‘Juist in deze tijd is het belangrijk om naast je inwoners te gaan staan. Ik vind het mooi dat de gemeente Rotterdam en het Nibud met een speciale Geldkrant mensen van heel concreet advies kunnen voorzien hoe ze in financieel moeilijke tijden het hoofd boven water kunnen houden,’ zo zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

Mer informatie

Heeft u geldzorgen door de uitbraak van het coronavirus? Blijf er niet mee rondlopen!

Ga naar we zijn er voor u of neem direct contact op met de Vraagwijzer.

U kunt de Vraagwijzer telefonisch bereiken via 14 010, of als u een buitenlands abonnement/provider heeft via +31 10 267 16 25. U wordt dan doorverbonden met een medewerker van een Vraagwijzer in uw gebied.

Samen komen we eruit.