Gewoon in Rotterdam
Gepubliceerd op: 11-11-2020
Geprint op: 28-01-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/gewoon-in-rotterdam/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam kun je gewoon zijn wie je bent. Mensen met verschillende achtergronden, leefwijzen en overtuigingen.

Het schuurt soms. Het is niet altijd makkelijk. Maar een Rotterdams hart omarmt iedereen.

Fotowedstrijd: breng Rotterdam in beeld

De inzendingen voor de fotowedstrijd zijn binnen. De jury beoordeelde de foto's op kwaliteit, originaliteit en zeggingskracht. De winnaars zijn bekend! De jury koos als winnende foto Kunsten van Annelize van der Helm. Op de foto is het nieuwe museumdepot van Boijmans Van Beuningen te zien met op de voorgrond de skaters in het Museumpark. 'Ik vind het heerlijk om uren door te brengen op deze plek en te wachten op het perfecte licht en de juiste enscenering', zegt de winnares. 

De eervolle vermelding is voor Kate Oram. De studente van het Grafisch lyceum maakte de selfie Strange Self. Het decor is een spiegel op de wc van een NS-sprinter, in coronatijd de enige plek in het openbaar vervoer waar het mondkapje af mag. 'Deze foto laat mij zien. De persoon die zichzelf nog niet goed kent. De persoon die zichzelf aan het zoeken is, in Rotterdam', zegt Oram. 

Rotterdam omarmt iedereen! Niet alleen met woorden of daden, maar ook in beeld.

Rotterdammers en hun stad

De gemeente moedigt ontspannen samenleven in onze diverse stad aan. Dat gebeurt onder de noemer Relax. Dit is Rotterdam. De campagne 'Gewoon in Rotterdam' is daar een onderdeel van. In woord, beeld en daad.

We starten prikkelend met jonge fotografen. Zij maken beelden van Rotterdammers en hun stad. Eigenzinnig. Met humor. Kijk, denk en voel alvast.

Florian Braakman

Florian Braakman

Fotografie maakt deel uit van Florians’ dagelijks leven. Hij gebruikt het om contact te maken met mensen, grip te krijgen op onze snelle, alledaagse ‘realiteit’.

Kimberly Dias

Kimberly Dias

Kimberly, trots op haar cultuur en kleur, heeft als doel om de stereotypering rondom vrouwen van kleur te laten verdwijnen. Dat doet ze met fotografie en schilderen.

Salih Kilic

Salih Kilic

Salih’s werk is een zoektocht naar microsamenlevingen, bijzondere plekken en bijzondere mensen. Via zijn fotografie wil hij verhalen delen, een blik achter de schermen bieden.

Florine van Rees

Florine van Rees

Het tonen van menselijkheid en emotionele kwaliteit is het belangrijkste onderdeel van Florine’s werk. Ze ziet zichzelf als een componist met kleuren.

Stacii Samidin

Stacii Samidin

Stacii is een visuele antropoloog. 90 Procent van zijn werk is verbinding maken met zijn onderwerpen, vertrouwen opbouwen. De rest is de vertaling via zijn analoge apparatuur.

Hollandse pot van nu

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Hollandse pot van nu' en een foto van Florian Braakman, waarop een man met een patat kapsalon is te zien.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Hollandse pot van nu'.

Alle smaken bij elkaar

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Alle smaken bij elkaar' en een foto van Florian Braakman, waarop een man is te zien die een patat kapsalon eet.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Alle smaken bij elkaar'.

Alles in de mix

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Alles in de mix' en een foto van Florian Braakman, waarop een patat kapsalon is te zien waar salade op wordt gelegd.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Alles in de mix'.

De wereld aan je voeten

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: De wereld aan je voeten' en een foto van Kimberly Dias, waarop een glimlachende jongen in een rolstoel te zien is.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: De wereld aan je voeten',

Samen verbreden we onze horizon

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Samen verbreden we onze horizon' en een foto van Kimberly Dias, waarop twee vrouwen staan, de een met haar hoofd op de schouder van de ander.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Samen verbreden we onze horizon'.

De stad laten stralen

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: De stad laten stralen' en een foto van Kimberly Dias met daarop een jonge vrouw met krullend rood haar, een brede glimlach en een oranje mantel.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: De stad laten stralen'.

Tijden veranderen

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Tijden veranderen' en een foto van Salih Kilic, met daarop een man met mondkapje op en de staf van Sinterklaas in zijn hand. Hij kijkt door de gordijnen uit het raam.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Tijden veranderen'.

Het hart laten spreken

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Het hart laten spreken' en een foto van Salih Kilic, met daarop een man met gespreide handen die voor het beeld van Zadkine staat.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Het hart laten spreken'.

Vanzelfsprekend jezelf zijn

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Vanzelfsprekend jezelf zijn' en een foto van Salih Kilic, met daarop een man die door een voetgangerstunnel loopt.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Vanzelfsprekend jezelf zijn'.

Doe je ding

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Doe je ding' en een foto van Florine van Rees, waarop twee meisjes met skateboards buiten op een bank zitten.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Doe je ding'.

Trots op wie we zijn

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Trots op wie we zijn' en een foto van Florine van Rees, waarop een man met lang grijs haar lachend kijkt.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Trots op wie we zijn'.

Kleur bekennen

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Kleur bekennen' en een foto van Florine van Rees, waarop een vrouw met opgemaakte ogen en mond en blauw haar staat.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Kleur bekennen'.

Lekker in je vel

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Lekker in je vel' en een foto van Florine van Rees, met daarop een lachende jonge vrouw met bontkraag en opvallende neuspiercing.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Lekker in je vel'.

Staan voor wie je bent

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Staan voor wie je bent' en een foto van Stacii Samedin, met daarop twee broers die, staand voor een hek, eigenzinnig gekleed cool in de camera kijken.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Staan voor wie je bent'.

Mijn stad, mijn stijl

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Mijn stad, mijn stijl' en een foto van Stacii Samedin, met daarop een man op een bospad die zelfbewust met zonnebril, hoed en vlechten in het haar in de camera kijkt.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Mijn stad, mijn stijl'.

Mijn stem laten horen

Poster van de gemeente met de tekst 'Gewoon in Rotterdam: Mijn stem laten horen' en een foto van Stacii Samedin, met daarop een jonge vrouw met lange vlechten en een paars leren jack aan.

Poster (klik op de foto voor een uitvergroting) 'Gewoon in Rotterdam: Mijn stem laten horen'.