Uitbreiding betaald parkeertijden
Gepubliceerd op: 23-03-2021
Geprint op: 06-08-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/langer-betaald-parkeren/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 1 april 2021 worden de betaald parkeertijden in vier wijken uitgebreid. Ook wordt een aantal parkeersectoren samengevoegd. Zo hebben vergunninghouders meer plekken om hun auto kwijt te kunnen.

Het gaat om aanpassingen in de Tarwewijk en het Zuidpleingebied in Rotterdam-Charlois, het Nieuwe Westen in Delfshaven en de wijk Hillesluis in Rotterdam-Feijenoord.

Vanaf 1 april 2021 geldt in de sectoren 30, 36 (Hillesluis) en 53 (Nieuwe Westen) en in zone 201 (Zuidpleingebied) betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 23.00 uur. In de Tarwewijk (sector 23) geldt vanaf 1 april 2021 betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur. Bewoners en ondernemers van deze wijken hebben een brief met informatie ontvangen.  

Waarom worden de betaald parkeertijden uitgebreid?

De gemeente heeft verschillende meldingen ontvangen dat bewoners met een parkeervergunning in deze wijken in de avonduren moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning. Ook blijkt uit parkeeranalyses dat in deze wijken veel mensen parkeren die geen vergunning hebben en ook niet uit die wijk komen.

Wat betekent dat voor bewoners in die wijken?

Het uitbreiden van de parkeertijden zorgt er voor dat er minder geparkeerde auto’s zijn die niet van bewoners of ondernemers in de wijk zijn. Dit betekent dat bewoners met een parkeervergunning minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. De prijzen van de parkeervergunningen blijven hetzelfde. Bewoners moeten bij het parkeren van hun bezoek rekening houden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Als zij geen bezoekersparkeervergunning hebben, kunnen ze deze aanvragen via de pagina Bezoekersparkeervergunning.