Liskwartier
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/liskwartier/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Liskwartier is een hechte wijk met ongeveer 7.600 bewoners die weinig van elkaar verschillen in inkomen en opleidingsniveau. Het is een kindvriendelijke wijk, waar betrokken bewoners diverse activiteiten voor de jeugd organiseren.

Het Liskwartier is eigenlijk een grote driehoek tussen Bergweg, Gordelweg en het Hofbogenviaduct; de oude spoorlijn naar Den Haag. Dit is inmiddels een rijksmonument en volop in ontwikkeling.

De wijkraad Liskwartier bestaat uit vijf bewoners die het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd adviseren. Vergaderingen zijn openbaar. Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraad, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

De wijkraad vergadert elke maand (behalve in augustus). Meer informatie over:

Wijkagenda

De wijkraad maakt in samenspraak met bewoners een plan voor de wijk, de wijkagenda. Deze wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders en zorgt voor het Wijk Actie Plan (WAP). Het WAP beschrijft wat er per jaar in Liskwartier gaat gebeuren.

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Liskwartier, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen:

Ina Chabot-Poolen

Ina Chabot-Poolen

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 249 510 22

E-mail i.chabotpoolen@wijkraadrotterdam.nl

Lideke Detmers

Lideke Detmers

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 14 010

E-mail l.detmers@wijkraadrotterdam.nl

Koen Istha

Koen Istha

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 14 010

E-mail k.istha@wijkraadrotterdam.nl

Karin Padmos

Karin Padmos

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 06 - 426 836 31

E-mail k.padmos@wijkraadrotterdam.nl

Reidar Plokker

Reidar Plokker

Wijkraadslid (april 2018)

Telefoon 14 010

E-mail r.plokker@wijkraadrotterdam.nl

Hofbogenpark

Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Het eerste deel is aangelegd als publiek park. Over een paar jaar geldt dit voor het gehele dak. Lees meer over het Hofbogenpark.

Joeri Viergever wijkmanager j.viergever@rotterdam.nl 06 - 831 347 02
Sanne Lansdaal wijknetwerker sk.lansdaal@rotterdam.nl 06 - 284 893 27

Het Liskwartier bruist

Er is geïnvesteerd in het Liskwartier met allerlei eigentijdse voorzieningen. Studio De Bakkerij verzorgt aantrekkelijke evenementen voor kinderen en volwassenen. De Wasserij is een fashionhub waar modepioniers op een andere manier mode maken. Het Koningsveldeplein is ingericht met ruimte voor kunstenaarsateliers. En Depot Noord, in een oude bakkersfabriek, verhuurt ruimtes aan creatieve ondernemers. De karakteristieke Bergsingelkerk, op de hoek van de Bergselaan en de Bergsingel, is een kerk waarvan de leden betrokken zijn bij de buurt. De kerk zet regelmatig de deuren open voor initiatieven van buurtbewoners.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken: