Parkeertijden sector 34
Gepubliceerd op: 13-10-2021
Geprint op: 25-10-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeertijden-sector-34/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 1 december 2021 worden de betaald parkeertijden in parkeersector 34 (Bloemhof en de Walravenbuurt - Hillesluis- ) uitgebreid.

Vanaf 1 december 2021 geldt in parkeersector 34 betaald parkeren:

  • van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur
  • op zondag van 12.00 tot 23.00 uur

Bewoners en ondernemers van deze wijken ontvangen half oktober een brief met informatie.

Waarom worden de betaald parkeertijden uitgebreid?

De gemeente heeft verschillende meldingen ontvangen dat bewoners met een parkeervergunning in deze wijken in de avonduren moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning. Uit parkeeranalyses blijkt dat er veel parkeerders staan die niet in de wijk wonen. De wijkraad van Bloemhof op 2 juli 2021 gevraagd de venstertijden in de wijk uit te breiden tot 23.00 uur en het betaald parkeren ook op zondag te laten gelden.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het uitbreiden van de parkeertijden dringt het aantal geparkeerde auto’s dat niet van bewoners of ondernemers in de wijk zijn terug. Dit betekent dat bewoners en ondernemers minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. De prijzen van de parkeervergunningen blijven hetzelfde.

Bij het parkeren van bezoek met de bezoekersparkeervergunning moet wel rekening gehouden worden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om het bezoek voordeling te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). De bezoekersvergunning kan aangevraagd worden via: rotterdam.nl/bezoekersparkeervergunning

Meer informatie

Heeft u vragen? U kunt contact opnemen door te bellen naar 14 010.