Parkeren De Esch
Gepubliceerd op: 07-04-2021
Geprint op: 01-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-de-esch/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf woensdag 15 december 2021 geldt in het noordelijk deel van De Esch betaald parkeren. Ook geldt er vanaf dan een Stop en Shop-regeling bij het winkelcentrum aan de Watertorenweg.

Door de invoering van betaald parkeren komt meer parkeerruimte vrij voor bewoners en ondernemers van het noordelijk deel van De Esch. Bewoners en ondernemers van dit gedeelte van De Esch ontvangen een brief en folder met meer informatie.

Parkeervergunning aanvragen

Woont u in het noordelijk van De Esch of heeft u er een bedrijf en heeft u een auto? Vraag dan uw parkeervergunning aan. Hiermee kunt u vanaf 15 december 2021 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in Parkeersector 62. Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen.

Meer informatie zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning.

Parkeersector 62: om welk gedeelte van De Esch gaat het?

Het noordelijk deel van De Esch, parkeersector 62 bestaat uit de volgende straten met parkeerplaatsen:

  • Dries van der Vlerkstraat
  • Herman Bavinckstraat
  • Jan ter Laanplaats
  • Oude Plantagedreef
  • Plantagelaan
  • Rijsakkerlaan
  • Watertorenweg (tussen Oude Plantagedreef en Watertorenweg pandnummer 200)
  • Watertorenweg (Stop en Shop bij het winkelcentrum tussen Rijnwaterstraat en Rijnwaterstraat)

Wanneer geldt betaald parkeren en wat kost het?

Het betaald parkeren geldt in het noordelijk deel van De Esch van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Het laagste straatparkeertarief van €1,76 per uur is van toepassing. In de buurt van het winkelcentrum geldt een Stop en Shop-regeling. Hier kan het eerste halfuur geparkeerd worden voor € 0,10. Na dit half uur gaat het parkeertarief in van € 1,76 per uur.

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in het noordelijk deel van De Esch. Bewoners gaven aan dat soms lang gezocht moet worden naar een parkeerplaats in de buurt van de woning. Uit parkeertellingen blijkt ook dat de parkeerdruk hoog is in de Bavinckdriehoek en het gebied rond het winkelcentrum aan de Watertorenweg. De manier om deze parkeerproblemen aan te pakken is het invoeren van betaald parkeren. Dit zorgt ervoor dat er veel minder mensen parkeren die ergens anders wonen of werken.

 

Draagvlakonderzoek

In april 2021 is er een draagvlakonderzoek gehouden over de invoering van betaald parkeren onder de bewoners en ondernemers van het gedeelte van De Esch waar de parkeerdruk hoog is. Uit dit onderzoek bleek dat een meerderheid van de bewoners en ondernemers voor de invoering van betaald parkeren is.

Meer informatie

Heeft u vragen? U kunt contact opnemen door te bellen naar 14 010.