Parkeren Vreewijk
Gepubliceerd op: 17-02-2021
Geprint op: 01-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-vreewijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 1 november geldt in heel Vreewijk betaald parkeren. Door de uitbreiding van de parkeertijden in sector 31 en de invoering van betaald parkeren in de overige buurten van Vreewijk komt er meer parkeerruimte voor bewoners en ondernemers.

Bent u bewoner van de wijk of heeft u er een bedrijf of onderwijsinstelling en heeft u een auto? Vraag dan vanaf vrijdag 1 oktober 2021 uw parkeervergunning aan. Hiermee kunt u vanaf maandag 1 november 2021 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in parkeersector 31. Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen.

Let op!

Mogelijk staat op uw vergunning een ingangsdatum van 1 december. De vergunning gaat in per 1 november. U hoeft hier zelf niets voor te doen en kunt per 1 november gebruik maken van uw vergunning. Wij werken er hard aan deze fout in het systeem te herstellen. De aangepaste ingangsdatum volgt zo spoedig mogelijk op uw vergunningsoverzicht in 'Mijn Loket'. Onze excuses voor dit ongemak.

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur. En zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Meer informatie zoals de voorwaarden, vindt u op de pagina Rotterdam.nl/parkeervergunning. Bewoners en ondernemers van Vreewijk hebben een brief en folder met informatie ontvangen.

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in Vreewijk. Na de invoering van betaald parkeren in de Landbouwbuurt en de Valkeniersbuurt en het gelijktrekken van de betaald parkeertijden in het Motorstraatgebied  per 1 april 2021 is de parkeerdruk hier verminderd. In de omliggende buurten waar geen betaald parkeren geldt is de parkeerdruk verder toegenomen.  Deze hoge parkeerdruk zorgt voor parkeeroverlast waarbij veel auto’s fout worden geparkeerd en de verkeersveiligheid verslechtert. Het beeld van veel foutgeparkeerde voertuigen wordt bevestigd door de politie, die adviseert het parkeren te reguleren.

De oplossing die de gemeente voor deze problematiek biedt is de uitbreiding van de parkeertijden in bestaande parkeersector 31 en de invoering van betaald parkeren in de overige buurten van Vreewijk. De invoering van betaald parkeren en het gelijktrekken van de betaald parkeertijden zorgen ervoor dat het aantal geparkeerde auto’s dat niet van de bewoners in de wijk zijn teruggedrongen wordt.

Meer informatie

Bewoners en ondernemers van Vreewijk krijgen half september een brief en folder met informatie.

Kijk voor meer informatie over parkeren op de pagina Parkeren.