Parkeren Vreewijk
Gepubliceerd op: 17-02-2021
Geprint op: 17-09-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren-vreewijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanaf 1 november geldt in heel Vreewijk betaald parkeren. Door de uitbreiding van de parkeertijden in sector 31 en de invoering van betaald parkeren in de overige buurten van Vreewijk komt er meer parkeerruimte voor bewoners en ondernemers.

Bewoners en ondernemers van Vreewijk ontvangen half september een brief en folder met informatie.

Bent u bewoner van de wijk of heeft u er een bedrijf of onderwijsinstelling en heeft u een auto? Als u staat ingeschreven in de wijk kunt u vanaf vrijdag 1 oktober 2021 uw parkeervergunning aanvragen. Dit kan met uw DigiD via de pagina Parkeervergunning. Met de parkeervergunning kunt u vanaf 1 november 2021 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in Vreewijk. Meer informatie, zoals de kosten en voorwaarden, vindt u op de pagina Parkeervergunning. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Bezoekers laten parkeren
Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt u vanaf vanaf vrijdag 1 oktober 2021 ook een bezoekersparkeervergunning aanvragen. U kunt deze met uw DigiD aanvragen via de pagina Bezoekersparkeervergunning

Waarom betaald parkeren?

De gemeente ontvangt sinds een aantal jaar meldingen van bewoners over een hoge parkeerdruk in Vreewijk. Na de invoering van betaald parkeren in de Landbouwbuurt en de Valkeniersbuurt en het gelijktrekken van de betaald parkeertijden in het Motorstraatgebied  per 1 april 2021 is de parkeerdruk hier verminderd. In de omliggende buurten waar geen betaald parkeren geldt is de parkeerdruk verder toegenomen.  Deze hoge parkeerdruk zorgt voor parkeeroverlast waarbij veel auto’s fout worden geparkeerd en de verkeersveiligheid verslechtert. Het beeld van veel foutgeparkeerde voertuigen wordt bevestigd door de politie, die adviseert het parkeren te reguleren.

De oplossing die de gemeente voor deze problematiek biedt is de uitbreiding van de parkeertijden in bestaande parkeersector 31 en de invoering van betaald parkeren in de overige buurten van Vreewijk. De invoering van betaald parkeren en het gelijktrekken van de betaald parkeertijden zorgen ervoor dat het aantal geparkeerde auto’s dat niet van de bewoners in de wijk zijn teruggedrongen wordt.

Meer informatie

Bewoners en ondernemers van Vreewijk krijgen half september een brief en folder met informatie.

Kijk voor meer informatie over parkeren op de pagina Parkeren.