Pendrecht
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/pendrecht/
Ga naar de hoofdinhoud

Pendrecht is in de jaren vijftig gebouwd. De wijk in Charlois loopt van de Groene Kruisweg in het westen, de Oldegaarde in het noorden, de Zuiderparkweg in het oosten tot aan het Havenspoorpad in het zuiden.

Pendrecht is ruim opgezet met brede straten en veel groen. Maar in de loop der jaren vonden mensen veel woningen te klein worden. De wijk dreigde te verpauperen. Een grote herbouwoperatie heeft Pendrecht weer vleugels gegeven. Veel kleine huizen zijn vervangen door nieuwe woningen met eigentijds comfort. Het gaat om een mix van eengezinswoningen, seniorenflats en appartementen, bedoeld voor gezinnen, ouderen en starters. Er wonen nu 12.000 mensen.

Veel veranderingen dus. Wat bleef was de Slinge waar als doorgaande weg veel winkels zijn te vinden. En Plein1953 is vanouds het winkelcentrum in het hart van Pendrecht.

Pendrecht aardgasvrij

In 2030 wordt Pendrecht aardgasvrij. Dat betekent dat we straks geen geiser, CV-ketel of gasfornuis meer hebben, maar onze huizen anders verwarmen en elektrisch koken. Lees op de website Duurzaam010.nl wat u nu al kunt doen, leuke tips en heerlijke recepten.

Wijkcomité

Huis van de wijk Het Middelpunt is de plek voor Pendrecht en Zuidwijk waar bewoners workshops en informatiebijeenkomsten beleggen. Maar niet alleen daar. In rap tempo nemen wijkbewoners nieuwe initiatieven die Pendrecht steeds aantrekkelijker maken. Het wijkcomité speelt daar een belangrijke rol in. In het comité zitten bewoners die door loting zijn gevraagd  om met elkaar het comité te vormen.

De nieuwe spirit van de wijk is goed herkenbaar. Pendrechters geven aan dat er veel vóór en dóór de bewoners wordt georganiseerd.

Zoek ons op!

Het wijkcomité houdt de vinger aan de pols van Pendrecht. Heeft u vragen of ideeën die uw straat of buurt sterker kunnen maken, laat het dan weten.
e-mail: wijkcomites@rotterdam.nl
telefoon: 14 010
per brief: wijkcomité Pendrecht, postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

Even voorstellen

Dit is het wijkcomité Pendrecht. Van links naar rechts: Thomas Johannes de Boom, Mila Adamus, Wilfred Larijn, Sonja Gurbaj, Dario Sierra.

Ook kunt u de leden van het wijkcomité persoonlijk benaderen. Hieronder staan hun contactgegevens:

Mila Adamus

Mila Adamus

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail ma.adamus@wijkcomiterotterdam.nl

Thomas Johannes de Boom

Thomas Johannes de Boom

Wijkcomitélid (september 2018)

Telefoon 14 010

E-mail t.deboom@wijkcomiterotterdam.nl

Sonja Gurbaj

Sonja Gurbaj

Wijkcomitélid (juni 2020)

Telefoon 14 010

E-mail s.gurbaj@wijkcomiterotterdam.nl

Wilfred Larijn

Wilfred Larijn

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail wr.larijn@wijkcomiterotterdam.nl

Dario Sierra

Dario Sierra

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail dre.sierra@wijkcomiterotterdam.nl

Bewonersinitiatieven

Het wijkcomité heeft in 2019 de meeste bewonersinitiatieven goedgekeurd. Heeft u ook een goed idee? Stuur uw initiatief in via opzoomermee.nl.

Meer informatie

Actuele ontwikkelingen in Het Nieuwe Westen vinden een plek in de Stadskrant op gebiedspagina Charlois. Ook Facebook is een actuele informatiebron.