Veilige schoolomgeving
Gepubliceerd op: 26-03-2021
Geprint op: 27-01-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/veilige-schoolomgeving/
Ga naar de hoofdinhoud

Rondom een groot aantal basisscholen in Rotterdam rijdt meer autoverkeer dan nodig is. Dat zorgt ervoor dat leerlingen en ouders zich niet veilig voelen op de route van en naar school.

Daar wil de gemeente wat aan doen, zodat de verkeerssituatie veiliger wordt en kinderen zelfstandig naar school kunnen fietsen en lopen.

Verkeersaanpak bij basisschool de Bergse Zonnebloem

Sinds 26 oktober 2020 testen we een veiligere schoolomgeving bij basisschool de Bergse Zonnebloem aan de Elektroweg in het Kleiwegkwartier. Op haal- en brengmomenten is de straat voor de basisschool erg druk. De vele auto’s zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Door geparkeerde auto’s zijn overstekende kinderen niet goed te zien en fietsers moeten zich een weg banen door de opstoppingen vlak voor de school. De gemeente en de basisschool willen dat veranderen.

Om de omgeving rondom de school veiliger te maken, is de Elektroweg tijdens haal- en brengmomenten voor autoverkeer tijdelijk afgesloten. Dit doen we met twee afzettingen en verkeersregelaars. Zo leren we of deze nieuwe verkeersmaatregelen helpen aan een veiliger gevoel. Ook leren we of meer kinderen naar school fietsen en lopen. Voor de gezondheid van de kinderen is dit belangrijk.

Voor fietsers en voetgangers verandert er niets aan de route. De Elektroweg is voor autoverkeer niet bereikbaar op de volgende haal- en brengtijden:

  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 8.45 uur en van 14.30 tot 15.15 uur
  • Woensdag van 8.00 tot 8.45 uur en van 12.00 tot 12.45 uur

Als bewoner van de Elektroweg kunt u tijdens de haal- en brengtijden gewoon uw woning bereiken.

Deze verkeerssituatie wordt tot minimaal half april 2021 getest. Zodra de resultaten bekend zijn, zullen we u informeren via deze webpagina. Wanneer uit onderzoek en data blijkt dat de maatregelen hebben geholpen, kan de verkeerssituatie definitief gemaakt worden.

Meer informatie

Wilt u reageren of een vraag stellen? Geef het door via onze reactiepagina of bel naar 14 010.