Voelt het verdacht? Meld het!
Gepubliceerd op: 30-06-2021
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/voelt-het-verdacht/
Ga naar de hoofdinhoud

Een wietplantage bij de buren op zolder. Of een winkel die ook nepkleding verkoopt. Deze vormen van criminaliteit heten ondermijning. U denkt hier misschien geen last van te hebben. Maar dat hebben u en uw buurtbewoners eigenlijk wel.

Dit soort criminaliteit zorgt voor een slechte sfeer op straat en bezorgt veel buurtbewoners een onveilig gevoel. U kunt helpen in de bestrijding van ondermijning. Dit werkt simpel. Als u denkt dat er iets niet klopt, maakt u daar melding van. Ofwel, voelt het verdacht, gewoon even melden!

U kan dit op verschillende manieren doen.

  • U kan bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0900 - 7000. Of u belt de politie: 0900 - 8844 of 112 (bij spoed).
  • Ook kunt u een melding doen bij de gemeente Rotterdam via telefoon 14 010 of bij het Veiligheidsloket.

Wat is ondermijning?

Een overval of een diefstal is dus geen ondermijning. Wat ondermijning wel is? Bijvoorbeeld een kapper die illegale sigaretten verkoopt. Een nagelstudio waar de wietteler ‘s avonds de dagopbrengst naartoe brengt. Of een kantoor dat ook wordt gebruikt als illegaal casino. Ondermijning kan maanden duren en gebeurt niet op straat maar in huizen, winkels of bedrijfspanden.

De gevolgen van ondermijning voor uw straat of wijk

U denkt misschien dat u hier geen last van heeft. Maar dat heeft u wel. Want stel dat de wietplantage naast uw huis in de brand vliegt. Of dat er de hele nacht van die vage figuren door uw straat rijden. Ondermijning is zeker wel een bedreiging voor de veiligheid in uw straat of wijk.

Ondermijning heeft nog een ander slecht gevolg. Want stel dat er in een straat twee kapperszaken zitten. In de ene kapperszaak wordt geld witgewassen. En in de andere zaak zit een kapster die wel eerlijk haar geld wil verdienen. Deze kapster heeft absoluut last van de kapperszaak waar geld wordt witgewassen. Deze laatste is immers vaak veel goedkoper. En dat is oneerlijk.

Elke melding wordt opgepakt

Logo 'Voelt het verdacht? Gewoon even melden!'

Ondermijning is slecht voor de veiligheid in uw straat, wijk en Rotterdam. Ziet u na uw melding dat er niet direct actie wordt ondernomen? Wees gerust, uw melding wordt absoluut serieus genomen. Dit soort zaken duren vaak langer dan we allemaal zouden willen. Uw melding kan een puzzelstukje zijn van een heel grote puzzel. Melden heeft daarom altijd nut!

Dus … voelt het verdacht? Gewoon even melden!