Bezwaar maken tegen besluit plaatsen laadpaal
Komt er in uw straat of buurt een laadpaal en bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u bezwaar maken tegen het besluit dat er een laadpaal wordt geplaatst. Let op: zodra het verkeersbord voor de laadpaal of de laadpaal zelf wordt geplaatst, kunt u geen bezwaar meer maken. Niet alle bezwaren leiden tot een andere beslissing.
U kunt online of per post bezwaar maken. Inwoners hebben DigiD nodig als ze online bezwaar maken. Bedrijven gebruiken eHerkenning. Stuur altijd een kopie mee van de beslissing waar u het niet mee eens bent.
Online bezwaar maken. Link opent een externe paginaPer post bezwaar makenVoorwaarden
Uw bezwaar moet binnen 6 weken na verzending van het besluit bij de gemeente binnen zijn.
Anders neemt de gemeente uw bezwaar niet in behandeling.
Hoelang duurt het
Binnen 6 weken hoort u wat de beslissing van de gemeente is. We tellen vanaf de laatste dag dat het bezwaar binnen mag komen.
Als u online bezwaar hebt gemaakt, krijgt u de beslissing per e-mail.
Als u per post bezwaar hebt gemaakt, krijgt u de beslissing per brief.
Soms heeft de gemeente meer tijd nodig om een beslissing te nemen. Bijvoorbeeld als er ook andere mensen bij betrokken zijn. Of als er onderzoek nodig is. Dan krijgt de gemeente 6 weken langer de tijd om een beslissing te nemen.
Bezwaar met spoed
Kunt u niet wachten tot de gemeente een beslissing heeft genomen? Dan kunt u naar de rechtbank gaan.
Lees meer hierover op de website Rechtspraak. Link opent een externe pagina.
Als de gemeente te laat beslist
Als de gemeente te laat beslist, hebt u misschien recht op een geldbedrag. Lees meer hierover op de pagina Te late beslissing.
Bezwaar stoppen of aanpassen
Wilt u uw bezwaar stoppen of aanpassen? Stuur een brief naar:
Algemene Bezwaarschriftencommissie
Postbus 1011
3000 BA Rotterdam
Contact
Hebt u vragen? Stuur een e-mail naar juridischedienstenbco@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina. Of bel naar 14 010.
Voor rechtshulp of juridisch advies gaat u naar het Juridisch Loket. Link opent een externe pagina.
Veelgestelde vragen
Nee. De beslissing verandert niet. Dat gebeurt pas als u gelijk hebt gekregen.
De regels voor bezwaar staan in de Algemene Wet Bestuursrecht.. Link opent een externe pagina
Deze regels gelden voor de meeste beslissingen van de gemeente.
Maar niet voor allemaal. In de brief met de beslissing staat of en hoe u bezwaar kunt maken.
Gegevens doorgeven aan andere organisaties of personen
Het kan dat uw bezwaar met uw naam en adresgegevens wordt doorgegeven aan de personen die met de beslissing te maken hebben.
Bijvoorbeeld als uw buurman de gemeente vraagt of hij de boom in zijn tuin mag omhakken. Als u bezwaar maakt, dan krijgt uw buurman uw bezwaar met uw naam en adres te lezen.
Of dat er anderen zijn betrokken bij beslissingen over verzoeken tot handhaving. Het doorgeven van geluidsoverlast is bijvoorbeeld een verzoek tot handhaving.
Uw burgerservicenummer (BSN) wordt nooit aan anderen gegeven.
Gegevens bekijken of weg laten halen
U mag uw persoonsgegevens bekijken of weg laten halen.
U kunt dit op 2 manieren doen:
- online via de pagina Verzoek AVG.
- per post
U stuurt dan een brief naar:
Gemeente Rotterdam
Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
Afdeling Juridische diensten
Postbus 1011
3000 BA Rotterdam
Op veel plekken in de stad is parkeren soms moeilijk. Tegelijk hebben steeds meer mensen elektrische auto’s. Deze elektrische auto’s worden opgeladen aan de laadpalen. Als er alleen laadpalen zouden zijn op plekken waar het rustig is, zijn er te weinig laadpalen voor alle elektrische auto’s.
Wij snappen dat dit voor u vervelend is. Maar openbare parkeerplekken zijn voor iedereen. Ze zijn geen privé-eigendom. Ervaart u overlast van verkeerd geparkeerde auto’s? Meld dit dan via de MeldR-app of via Melding, vraag of klacht.
We willen dat er genoeg laadpalen zijn en dat deze niet te ver weg zijn van de bestemming van mensen die een elektrisch voertuig hebben. We willen elektrisch rijden zo makkelijk mogelijk maken. Want elektrisch rijden is schoner, stiller en gezonder voor de inwoners van de stad dan rijden op fossiele brandstoffen.
Voordat we een laadpaal plaatsen, kijken we goed of de plek voldoet aan de wensen en eisen uit het Laadkader (2020). Er is vaak geen perfecte plek die aan alle eisen voldoet. Daarbij heeft bijna elke plek in Rotterdam binnen 250 meter een publieke laadpaal. Omdat er steeds meer elektrische voertuigen zijn, zijn extra laadpalen nodig. Ook binnen een afstand van 250 meter.