Jongerenloket
Heb je hulp nodig bij het vinden van werk of wil je terug naar school? Heb je geen inkomen of heb je schulden? Heb je andere hulp nodig? Ben je 18 tot en met 26 jaar en woon of verblijf je in Rotterdam? Ga dan naar het Jongerenloket voor gratis advies en ondersteuning. Wij helpen jou.
Ik wil een opleiding volgen
Heb je vragen over hoe je terug naar school kunt? Het Jongerenloket kan je hierbij helpen. Ook vragen over verzuim of toelatingseisen kunnen we beantwoorden.
Ik zoek werk en heb geen inkomen
Je wilt gaan werken. Maar misschien vind je het lastig om een baan te vinden en heb je geen inkomen. Het Jongerenloket kan je helpen.
Samen kijken we naar wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Verder kijken we naar wat je kunt en naar welke banen er zijn. Als het nodig is, kijken we naar hoe je aan een inkomen kunt komen tot je werk hebt.
Het komt wel eens voor dat je de baan niet krijgt. Gelukkig zijn er nog meer banen. Sommige werkgevers vragen het Jongerenloket om kandidaten. Kom bij ons langs om te kijken naar de mogelijkheden.
Je kunt via de website van het UWV een werkloosheidsuitkering (WW) aanvragen. Kijk op Ik word werkloos | UWV | Particulieren. Link opent een externe pagina.
Vraag een WW-uitkering zo snel mogelijk aan. Doe dit uiterlijk tot 1 week na je laatste werkdag. Ook als oproepkracht of met een nul-urencontract kun je recht hebben op een WW-uitkering.
Zoek zelf op tijd een nieuwe baan. Veel werkgevers zoeken nu medewerkers. Bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs of in de bouw.
Heb je geen werk en geen recht op een WW-uitkering? Kom dan naar het Jongerenloket. Dan kijken we of je een bijstandsuitkering kunt aanvragen.
Ik wil een uitkering aanvragen
Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te zorgen? Misschien kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering.
Je kunt bij ons een bijstandsuitkering aanvragen. Dit kun je doen op de pagina Bijstandsuitkering jongeren aanvragen. Hier vind je ook een stappenplan.
Ik heb geldzorgen of schulden
Het Jongerenloket is er voor jou als je geldzorgen hebt. Heb je schulden? Of heb je geen overzicht meer over je geldzaken? Vind je het moeilijk om rond te komen van je geld? Blijf hier niet meer rondlopen. Je kunt bij ons terecht voor advies om je geldzorgen aan te pakken.
Hoe maak ik een afspraak?
Je bent welkom bij het Jongerenloket. Onderaan deze pagina vind je ons adres en onze openingstijden.
- Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bellen via 010 267 13 00.
- Of mail naar info@jongerenloket.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.
- Ook kun je van 9.00 uur tot 17.00 uur langslopen bij de balie van het Jongerenloket op het Stadhuis aan de Coolsingel 40.
Dit gebeurt er bij een eerste afspraak
Bij je eerste afspraak bespreek je je situatie met een jongerenconsulent. De jongerenconsulent is je contactpersoon. Samen kijken jullie naar wat jij nodig hebt.
Contact
- Adres: Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam.
Er zijn op deze locatie 2 ingangen, links en rechts van het Stadhuis:
Eén ingang vind je tegenover het politiebureau aan het Doelwater.
De andere ingang is aan de Stadhuisstraat.
Bekijk de route. Link opent een externe pagina met de auto, het openbaar vervoer, lopend of met de fiets. - Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
- Telefoon: 010 267 13 00
- E-mail: info@jongerenloket.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina
- Postadres : Postbus 70014, 3000 KS Rotterdam
- Via de chatknop op deze pagina kun je met ons chatten. De chat is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en van zaterdag 9.00 tot 17.00 uur.
Je kunt bij ons langskomen voor dingen die niet telefonisch geregeld kunnen worden. Zoals documenten inleveren, post ophalen of bijzondere bijstand aanvragen.
Het Jongerenloket is gesloten op officiële feestdagen die op een doordeweekse dag vallen. In 2024 zijn dit: Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.
Op Goede Vrijdag (vrijdag 29 maart 2024) is het Jongerenloket open.
Vragen en antwoorden
Als je staat ingeschreven als student, dan kun je geld krijgen voor je opleiding. Dit noemen we studiefinanciering. Je kunt studiefinanciering aanvragen op Studiefinanciering | DUO. Link opent een externe pagina.
Ben je alleenstaande ouder? Dan kun je misschien extra geld krijgen. Dit noemen we een studietoeslag. Kijk op Alleenstaande ouder | DUO. Link opent een externe pagina.
Heb je geen diploma waarmee de opleiding van je keuze kunt volgen? En ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je het toelatingstraject 21+ volgen. Kijk op Toelatingsonderzoek 21+ | Hogeschool Rotterdam. Link opent een externe pagina.
Kijk voor een overzicht van mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Rotterdam op pagina Scholen in de stad.
Het Jongerenloket helpt je niet bij het vinden van een kamer, huur- of koopwoning. Als je dak- of thuisloos bent, kan het Centraal Onthaal Jongeren (COJ) je helpen.
Het Centraal Onthaal Jongeren (COJ) is het loket voor dak- en thuisloze jongeren van 18 tot en met 22 jaar, en voor volwassenen van 23 jaar en ouder. Kijk op de pagina Dak- of thuisloos.