Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kralingse Plas

De Kralingse Plas krijgt 3,5 miljoen bezoekers per jaar. Het is een belangrijke recreatieplek voor de stad, voor haar inwoners én voor bezoekers. Op of aan het water.

Niet alleen voor de recreant is de plas belangrijk. Ook voor de natuur is het een belangrijk gebied. Een groenblauwe long van de stad.

Zwemmen

Het zwemseizoen voor zwemmen in natuurwater loopt van 1 mei tot 1 oktober. Zwemmen in natuurwater kan gevaarlijk zijn. Kijk eerst op de borden bij de zwemplaatsen.

Zwemmers en watersporters kunnen eerst informatie zoeken op zwemwater.nl. Link opent een externe pagina, via Twitter. Link opent een externe pagina en via de zwemwatertelefoon 0800 90 36.
Ook in de Zwemwater-app staat informatie over de kwaliteit van zwemwaterplekken.

Natuurwater wordt niet steeds schoongemaakt, zoals zwemwater in zwembaden. De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen.
Er is dan meer kans op blauwalg, zwemmersjeuk of botulisme.
Daarom wordt er tijdens het zwemseizoen gecontroleerd op veiligheid, hygiëne en zwemwaterkwaliteit.

Is het zwemwater niet zo goed als het moet zijn? Dan zetten we dat op de borden bij de zwemwaterlocaties.

Het is ook belangrijk dat we met zijn allen de plas schoonhouden. In de HogeNood-app. Link opent een externe pagina kunt u vinden waar het dichtstbijzijnde toilet is.

Kralingse plas met fietsen en mensen op bankje. Foto: Hans Tak
Genieten van de Kralingse Plas tijdens een fietstocht. Foto: Hans Tak

Blauwalg 

De gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werken samen om blauwalg zo goed mogelijk weg te houden.  Alles over blauwalg in de Kralingse Plas leest u op de pagina Blauwalg Kralingse Plas.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het projectteam aanpak blauwalg in de Kralingse Plas. Link opent een externe pagina.