De betrokken stad
Gepubliceerd op: 20-01-2020
Geprint op: 20-09-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/betrokken-stad/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente wil samen met inwoners, ondernemers en instellingen werken aan de toekomst van de stad.

Dat is nodig, omdat de stad de komende jaren voor grote uitdagingen staat waarbij de denk- en doekracht van de stad hard nodig is.
Denk aan het klimaat, het vergroenen van de stad, de vergrijzing of de omgevingswet.

Veel betrokken Rotterdammers

Er zijn al heel veel betrokken Rotterdammers die zich actief inzetten voor hun straat, wijk of stad. En er zijn al veel mogelijkheden om mee te doen en mee te beslissen.
Van Opzoomeren tot CityLab010, van Buurt Bestuurt tot het Burgerpanel, van bewonersavond tot de GemeentePeiler-app.
Of het nu gaat over het beleid van de stad, het parkje in de wijk of het vergroenen van de straat, er kan en gebeurt al ontzettend veel in de stad.

Toch is het nog lang niet bij iedereen bekend en het is nog niet overal goed genoeg geregeld.
Bovendien blijkt uit de jaarlijkse omnibus-enquête dat Rotterdammers vinden dat ze niet altijd op de hoogte zijn, weinig betrokken worden én niet genoeg steun krijgen voor hun plannen.

In het uitvoeringsprogramma staan de aandachtsgebieden en acties waar de gemeente zich de komende jaren op gaat richten met als doel dat méér Rotterdammers gaan meedenken, meedoen en meebeslissen in en over hun stad.

De stad = van ons

Rotterdammers hebben zelf vaak de beste ideeën over hoe ze hun wijk, buurt of leefomgeving prettiger kunnen maken. Er zijn tal van mogelijkheden om mee te doen, maar niet iedereen weet waar en hoe.
Met de campagne ‘De stad = van ons’ laat de gemeente komende jaren zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om invloed te krijgen op de eigen omgeving, zodat Rotterdammers met recht kunnen zeggen: de stad = van ons.