Zo betrekken we u erbij
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 01-12-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/in-gesprek/
Ga naar de hoofdinhoud

Naast dat u zelf allerlei zaken kunt doen om mee te denken, mee te doen en mee te beslissen, onderneemt de gemeente ook actie om u te betrekken bij haar plannen. Hieronder vindt u een overzicht van hoe de gemeente dat doet.

Bewonersavond

Mensen op een bewonersavond

Als er bij u in de buurt iets ingrijpends verandert, bijvoorbeeld een bouwplan of een verkeersplan, dan gaat de gemeente graag met u in gesprek tijdens een bewonersavond. Hier wordt u geïnformeerd over wat er gaat gebeuren en wat daarvan de gevolgen voor u kunnen zijn.

Referendum

Bordje dat naar stembureau verwijst.

Een of meerdere leden van de raad kunnen een voorstel doen tot het houden van een raadplegend referendum. In dit referendum stemmen Rotterdammers van 16 jaar voor of tegen een voorgenomen raadsbesluit. Rotterdammers vanaf 16 jaar kunnen ook zelf een referendum aanvragen, in dat geval gaat het om een raadgevend referendum. 

Wijkservicebalie010

Mensen in gesprek bij de wijkservicebalie.

Regelmatig kunt u de gemeente op straat vinden met de WijkServicebalie010. Is er ergens in uw wijk iets kapot of voelt u zich wel eens onveilig? Ga met medewerkers van de gemeente in gesprek om iets te doen aan de situatie.

Kinderburgemeester

Illustratie van de kinderburgemeester en burgemeester Aboutaleb.

De gemeente Rotterdam is op zoek naar een kinderburgemeester. Wil jij alle kinderen uit je buurt een jaar lang vertegenwoordigen en burgemeester Ahmed Aboutaleb vertellen wat belangrijk is voor kinderen? Meld je aan.

Tour de wijk

De tuktuk waarmee wethouder Katman de wijk in gaat.

In 2020 bezoekt de wethouder Wijken Barbara Kathmann bijna iedere week een Rotterdamse wijk. Ze doet dat in een TukTuk die zichtbaar is met de banner ‘De Wijk is van Ons’.