Laat uw mening horen
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 01-12-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/laat-uw-mening-horen/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente werkt samen met u aan en voor de stad. Met de beste bedoelingen. Maar misschien wordt er iets over het hoofd gezien of pakken zaken in de praktijk toch anders uit. Dan horen we graag wat u vindt. Laat het de gemeente horen.

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: gebruik de enquêtes, de app of pak de telefoon.

Burgerpanel

Artwork Carel Visser, Westersingel

Wilt u het college vertellen wat u vindt van de stad? Meld u dan aan voor het Burgerpanel. Samen met ongeveer 30 andere bewoners adviseert u het college, gevraagd en ongevraagd.

Digitale meningspeiling

De gemeenteraad in de raadszaal.

De gemeente zet regelmatig korte enquêtes online. Deze kunnen gaan over de veiligheid in de buurt, de buitenruimte in uw wijk of het toerisme in de stad. U kunt benaderd worden om uw mening te geven, afhankelijk van het onderwerp.

Gemeentepeiler

De app op een telefoon.

Installeer de app en ontvang eens in de zoveel tijd een korte meningspeiling van de gemeente Rotterdam. Die kan overal over gaan, van  fietsparkeermogelijkheden tot de woonbeleving.

Melding, vraag of klacht

Een hand met een smartphone.

Vragen over parkeerproblemen, uw belastingzaken, maakt u zich ergens zorgen over? Of wilt u uw mening laten horen? De gemeente heeft er één centraal telefoonnummer voor: 14 010.

Facebook

Een vrouw kijkt op Instagram op een laptop.

De meeste gebieden hebben een Facebookpagina. Hier plaatst de gemeente nieuwsberichten en polls om u op de hoogte te houden en om uw mening te vragen.

Brede Raad 010

Jongeren op de Wilhelminapier.

De Brede Raad 010 zorgt ervoor dat de stem van de Rotterdammer wordt gehoord, zodat het sociaal beleid van de gemeente past bij wat de Rotterdammer nodig heeft. Deel uw ervaring met de Brede Raad!

Omnibusenquête

Hofbogen

Elk jaar onderzoekt gemeente Rotterdam onder zo’n 3.600 Rotterdammers van 16 tot en met 85 jaar hoe zij vinden dat het met de stad gaat. U kunt worden uitgenodigd om deel te nemen.