De buurt opfleuren
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 30-11-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/uw-buurt-opfleuren/
Ga naar de hoofdinhoud

Maak uw wijk groener, mooier en fijner. Neem het heft in eigen handen of geef de gemeente een zetje in de juiste richting. Bij sommige van deze initiatieven kunt u zó aansluiten, andere kunt u zelf opzetten.

Kijk hieronder wat het beste past bij uw idee. Of maak gebruik van onze Wegwijzer om het middel te vinden dat het beste aansluit bij hoe u wilt meedoen. Zo is Rotterdam van ons allemaal.

Bewonersinitiatief

Bewoners planten bomen.

Heeft u een plan voor uw buurt? Wilt u samen met uw buren de straat vergroenen of een evenement organiseren? Vraag subsidie aan voor een bewonersinitiatief.

OpZoomeren

Kinderen op een speelplein.

Goed contact met uw buren draagt bij aan een prettige sfeer in de straat. Organiseer een straatfeest of knap samen de straat op. Klinkt goed? Vraag een subsidie aan bij Stichting Opzoomer Mee en ga aan de slag!

Burgerinitiatief

Jongeren actief op het Schouwburgplein

Uw goede idee voor Rotterdam op de agenda van de gemeenteraad? Start een burgerinitiatief en begin met het verzamelen van medestanders. Het kan over veel dingen gaan: bijvoorbeeld een gebied beter bereikbaar maken of de markt naar een slimmere plek verplaatsen. Overtuig de gemeenteraad met uw idee. Als zij instemmen neemt de gemeente de uitvoering voor haar rekening.

Young010

Jongeren kijken omhoog naar de fotograaf

Ga met dertig andere jonge Rotterdammers in gesprek over wat je bezighoudt. Hoe gaaf is het als jongeren van 13 tot 23 jaar het stadsbestuur adviseren hoe Rotterdam jong en aantrekkelijk te houden?! Interesse? Doe mee!

Zelfbeheer

Een beplante boomspiegel.

Samen met andere bewoners zorgen voor een stukje openbaar groen in uw wijk? Bepaal hoe het groen eruit ziet en help samen met de gemeente voor beter onderhoud. Het kan met zelfbeheer.

Right 2 Challenge

Bewoners op straat in gesprek met iemand van de gemeente

Denkt u dat u samen met  buurtgenoten het buurthuis beter kan beheren dan de gemeente? Of het park efficiënter kunt onderhouden? Dat jullie het voor hetzelfde geld beter kunnen doen? Neem dan contact op met de gemeente! U hoeft de challenge niet alleen uit te werken.

Jongereninitiatief

Jongeren op de Wilhelminakade.

Heb je een idee voor je wijk? Wil je samen met buurtgenoten de straat vergroenen of een evenement organiseren? Vraag subsidie aan voor een jongereninitiatief.