Visvergunning
Als u ergens wilt vissen, heeft u een schriftelijke toestemming nodig van de eigenaar van het water. Voor het vissen in Rotterdams openbaar water hebben we dit geregeld met de Rotterdamse Hengelvergunning.
Rotterdam
- Charlois
- Ahoy Hengelsport, Dordtselaan 130
- Eagle Hengelsport, Pleinweg 184a (via de Rotterdampas)
- Delfshaven
- Dierenspeciaalzaak Naturel, Grote Visserijstraat 3-5 (via de Rotterdampas)
- Dierenspeciaalzaak Poedelparadijs, Franselaan 285a
- IJsselmonde
- Discus Wesdijk, Molenvliet 125
- Noord
- Dierenspeciaalzaak Blijdorp, Stadhoudersweg 84a
- Faunaland Corry's Dierenwinkel, Bergpolderplein 2-3
In de omgeving van Rotterdam
- Barendrecht
- Hengelsport Wesdijk, Gouwe 9
- Bleiswijk
- Hengelsport Oostland, Plaats 19
- Capelle a/d IJssel
- Gebroeders Bonte Hengelsport, Slotplein 96
- Poortugaal
- Dierenspeciaalzaak De Keijzer, Dorpsstraat 3
- Rhoon
- Dobey Rhoon, Strawinskiplein 20
- Spijkenisse
- Van Rutten Hengelsport, Winkelcentrum Groenewoud 14
Wilt u Amerikaanse rivierkreeft eten, let dan goed op: de kreeften kunnen vervuilende stoffen in hun lijf hebben.
Dat zijn dezelfde stoffen die in de waterbodem zitten. Denk aan PFAS, dioxines en lood.
De Universiteit Wageningen heeft de kreeften onderzocht. Meestal blijft de vervuiling onder de grens en is het vlees veilig genoeg om te eten.
Maar in het vlees van de kop zitten meestal meer vervuilende stoffen dan in de staart.
Goed schoonmaken
Het is belangrijk om de kreeftjes goed schoon te maken voordat u ze gaat koken.
Doe ze na het vissen bij thuiskomst meteen in een emmer met schoon kraanwater.
Gooi in de uren daarna het water een paar keer weg en doe dan schoon kraanwater in de emmer.
Verwijder na het koken het darmkanaal van de kreeft.
Lees de volgende artikelen:
Veilig een rivierkreeft op je bord: kop of staart?. Link opent een externe pagina
Weet wat je eet!. Link opent een externe pagina Onderzoek van de Universiteit van Wageningen naar pcb’s, dioxines, PFAS en metalen in uitheemse Amerikaanse rivierkreeften uit Nederlandse wateren.