Jongerenloket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-10-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/jongerenloket/
Ga naar de hoofdinhoud

Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Kom je er alleen niet meer uit? En ben je 18 tot en met 26 jaar? Dan ben je welkom bij het Jongerenloket.

Samen bespreken we wat jij kunt doen om aan je toekomst te werken. Jouw talenten staan hierbij voorop.

Het Jongerenloket is open, maar de medewerkers spreken jou zoveel mogelijk via telefoon, beeldgesprekken en per e-mail. Je hoeft geen afspraak te maken als je langs wil komen. Voor post ophalen, documenten inleveren en een aanvraag doen voor bijzondere bijstand kun je altijd binnen lopen.

We raden je aan om 1,5 meter afstand te houden als je het Jongerenloket bezoekt. Dit is niet meer verplicht. Je hoeft ook geen mondkapje op als je langskomt. Blijf thuis als je hoest, een verkoudheid, keelpijn of koorts hebt. Bel dan of stuur een e-mail.

 1. Are you here for the first time?

  • You will receive an invitation for an interview over the phone. A Jongerenloket employee will call you at the agreed time.

  • At the end of the conversation they will explain how we will proceed.

  • This may include filling in some digital forms.

 2. If you have no access to digital resources, please state this to the Jongerenloket employee during your intake.
  They will schedule an appointment for you at one of our locations.

Kijk hieronder welke situatie voor jou van toepassing is

 • Dan krijg je een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek! De medewerker van het Jongerenloket belt jou op het afgesproken tijdstip.
 • Aan het einde van het gesprek krijg je informatie over het vervolg.
 • Dat kan inhouden dat je formulieren digitaal in moet vullen.

Geef dat dan aan bij de intaker van het Jongerenloket. Die maakt dan een afspraak voor je op een van de locaties.

Alle trajecten van de verschillende aanbieders zijn weer gestart. Zij houden hierbij rekening met de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus.

Als je werkgever de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) heeft aangevraagd, kan je salaris doorbetaald worden. Vraag dit na bij je werkgever.

Verlies je je baan, dan kan je via de website van het UWV een werkloosheidsuitkering (WW) aanvragen. Ook als oproepkracht, of met een nul-urencontract, kan je recht op WW hebben. Vraag de WW zo snel mogelijk na je laatste werkdag aan, uiterlijk 1 week daarna.

Zoek op tijd zelf een nieuwe baan. In bepaalde sectoren is nu juist wél veel werk, denk bijvoorbeeld aan de zorg, voedselvoorziening, logistiek en bezorgdiensten.

Ben je werkloos en heb je geen recht op een WW uitkering? Kom dan naar het Jongerenloket. Samen bekijken we jouw financiële situatie en of je in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering.

Kan je rekeningen niet meer betalen of heb je al schulden? Laat schulden niet groter worden. Je kan bij het Jongerenloket terecht voor schuldhulp, alle Rotterdamse jongeren met geldzorgen helpen we vanuit het Perspectiefpact.

Voor ondernemers en ZZP ‘ers zijn er aparte regelingen. Kijk op de pagina van het Regionaal Bureau Zelfstandigen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Of op de website Ondernemen 010 voor andere regelingen.

Voor advies en informatie over financiële zelfstandigheid en het aanpakken van geldproblemen (of schulden) kun je contact opnemen met het Jongerenloket. Heb je schulden en lukt het je niet deze zelf af te lossen? Dan kun je misschien geholpen worden vanuit het Perspectieffonds.

Ben je op zoek naar eigen woonruimte in Rotterdam? Dan kun je je inschrijven als woningzoekende bij Woonnet-Rijnmond. Met je woonpas kun je reageren op het aanbod van woningen. Studeer je in Rotterdam of een starter op de woningmarkt? Schrijf je dan in voor een kamer of woning via Stadswonen.

Heb je niet genoeg geld om voor jezelf te kunnen zorgen? Dan kun je een bijstandsuitkering aanvragen bij het Jongerenloket. Hoe dit werkt lees je op de pagina uitkering jongeren.

Wil je een opleiding volgen of heb je vragen over bijvoorbeeld school, verzuim of toelatingseisen voor hbo/vo? Neem dan contact op met het Jongerenloket. Je kunt ook kijken op onderstaande links. Wil je meer weten over leerplicht? Kijk dan op Rotterdam.nl/leerplicht.

Je wilt gaan werken. Maar bij welk bedrijf? En in welke functie? Het Jongerenloket kan jou wellicht adviseren, waarbij het draait om de volgende 3 vragen:

 1. Wat wil je?
  Misschien heb je al een leuke vacature gezien maar weet je niet goed hoe je moet reageren. Bij het Jongerenloket adviseren onze medewerkers jou over het schrijven van brieven en over hoe je een succesvol sollicitatiegesprek voert.
 2. Wat kun je?
  Voordat jij mag komen werken, willen werkgevers weten wat jou zo'n goede medewerker maakt. Bij het Jongerenloket brengen wij samen jouw kwaliteiten, ervaring en kennis in kaart, zodat jijzelf een uitstekend cv kunt opstellen.
 3. Welke banen zijn er?
  Niet altijd zijn de banen die jij wilt en kunt beschikbaar. Of er zijn vacatures waarbij andere kandidaten meer ervaring of opleiding hebben dan jij. Gelukkig zijn er nog meer banen. Veel werkgevers vragen aan het Jongerenloket om kandidaten. Ook om een jongere zoals jij. Kom langs en bespreek wat de mogelijkheden voor je zijn.

Vragen aan het Jongerenloket

Twijfel je of het Jongerenloket de goede plek is voor jouw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet je in een paar klikken waar je het beste jouw vraag kunt stellen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer zorg en hulp werkt.

Rotterdam. Sterker door jongeren.

Logo Rotterdam. Sterker Door jongeren.

We begrijpen dat deze periode niet makkelijk is en dat je niet kunt wachten tot alles weer normaal is. In de tussentijd zijn wij er voor je.

Op deze pagina lees je alles over wat de gemeente Rotterdam doet voor jongeren tijdens corona.

Meer informatie

Wil je contact met het Jongerenloket of wil je een afspraak maken?

 • Kijk dan op de contactpagina van het Jongerenloket voor de mogelijkheden.
 • Of bel naar 010 - 267 13 00.
 • Zie je de knop ‘chat online’ bovenaan deze pagina staan, dan kan je ook met een medewerker van het jongerenloket chatten

De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur voor dingen die niet telefonisch geregeld kunnen worden, zoals post ophalen of documenten inleveren en aanvraag voor bijzondere bijstand.