Stage lopen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 21-09-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/stagebureau/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam investeert in jong talent door het bieden van zoveel mogelijk stageplekken. Jaarlijks bieden wij zoveel mogelijk studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage.

Tijdens je stage werk je aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een professional op jouw vakgebied en kan je proeven hoe het is om te werken in een omgeving vol uitdagingen.

Bij de gemeente Rotterdam kan je terecht voor een snuffel-, praktijk-, meewerk- of afstudeerstage en zelfs voor een werkervaringsplaats. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke, jonge kijk op onze organisatie. Pak jij deze kans?

'De gemeente Rotterdam biedt mij de kans om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik kan hier erachter komen wat echt bij mij past.'

Dominique - stagiair

Video 'Van stagiair naar Vraagwijzer coordinator' (maart 2018):

Krijg je ook stagevergoeding?

  • Bij praktijk- en afstudeerstages biedt de gemeente Rotterdam een maandelijkse stagevergoeding.
  • Bij een stage tussen de zes en twaalf weken (oriëntatiestage genoemd) geldt een onkostenvergoeding.
  • Bij het reizen met OV geldt een gedeeltelijke reiskostenvergoeding.

Veelgestelde vragen over stagelopen bij gemeente Rotterdam

Je ontvangt direct een automatisch bericht dat je (open) sollicitatie is ontvangen.

Bij een open sollicitatie gaan wij op zoek naar een passende stageplaats en -begeleider. Heb je na zes weken geen reactie gekregen op je open sollicitatie? Dan kun je ervan uit gaan dat er op dit moment geen passende stageplek voor jou beschikbaar is.

Bij een sollicitatie op een stagevacature sturen we jou zo snel mogelijk na de sluitingsdatum een bericht of we je wel of niet uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek verloopt via de stagebegeleider of leidinggevende van de afdeling waar je terechtkomt.

Met jouw toestemming bewaren we jouw gegevens en kan je later alsnog worden benaderd wanneer er wel een passende stageplek beschikbaar komt. Na zes maanden worden je gegevens automatisch uit ons systeem verwijderd.

Sollicitaties die minder dan zes weken van tevoren bij ons worden ingediend, hebben een kleinere kans van slagen vanwege de korte tijd die er dan is om alles voor je te regelen. Denk aan het vinden van de juiste plek binnen onze grote organisatie, het vinden van een begeleider en het aanvragen van telefoon en toegangspas.

Er is binnen gemeente Rotterdam een mogelijkheid tot stagevergoeding. Bij praktijk- en afstudeerstages biedt de gemeente Rotterdam een maandelijkse stagevergoeding. Voor een oriëntatiestage wordt een onkostenvergoeding uitbetaald. Bespreek dit met je stagebegeleider in je eerste sollicitatiegesprek.

De gemeente Rotterdam staat open voor studenten van alle studierichtingen. Op basis van jouw wensen kijken we naar de mogelijkheden. Geef dus duidelijk aan in je motivatiebrief en CV welke studie je volgt en wat je wilt, maar ook wat je moet leren vanuit je opleiding.

Een (afstudeer)stage is een stage met verplichtingen of opdrachten vanuit een onderwijsinstelling. Wanneer je niet (meer) op school zit en vrijwillig ervaring op wilt doen, gaat het om een werkervaringsplek.

Het is geen vereiste dat je in Rotterdam woont of in Rotterdam je opleiding volgt. De motivatie om voor een prachtige stad als Rotterdam te werken, moet uiteraard wel aanwezig zijn!

Ja. Iedere werknemer, stagiair(e) en trainee is verplicht tot het aanvragen van een VOG. Nadat alle stageformulieren zijn ingeleverd bij de afdeling HR binnen de gemeente, ontvang je een link om jouw VOG aan te vragen. Na ontvangst lever je jouw VOG in bij HR. Het bedrag van het VOG wordt automatisch vergoed.

Meer informatie

Wil je een vraag stellen of een open sollicitatie indienen? Stuur dan een e-mail naar het Stagebureau.

Actuele stagevacatures vind je op werkenvoorrotterdam.nl/stages.