Grote Beer
Gepubliceerd op: 10-02-2021
Geprint op: 07-12-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/grote-beer/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam heeft een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. De gemeenteraad heeft daarom het Actieplan Middenhuur vastgesteld.

Het doel van dit actieplan: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Dit moet er mede voor zorgen dat deze groep in de stad blijft wonen. Er ligt nu een plan voor de bouw van 200 huurwoningen, waarvan 85 procent in het middensegment, aan de Grote Beer in Prins Alexander.

Rotterdam ontwikkelt zich naar een stad met meerdere stadsharten. De Alexanderknoop, het gebied rond OV-knooppunt Alexander, is een van deze stadsharten. Met een goede bereikbaarheid en alle voorzieningen in de buurt, is de Alexanderknoop een ideale locatie om te wonen. Vlak naast winkelcentrum Alexandrium, aan de weg de Grote Beer, heeft ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid West een plan gemaakt voor een nieuw woongebouw. Het plan draagt met ongeveer 200 huurwoningen, grotendeels in het middensegment, bij aan de opgave van de gemeente.

Woongebouw Grote Beer

In het nieuwe gebouw aan de Grote Beer zijn 2-, 3- en 4-kamer appartementen gepland, variërend van zo’n 60 tot 85 m2. Op straatniveau is ruimte voor winkels en andere voorzieningen. Over de invulling van deze ruimtes en over de inrichting van de openbare ruimte rondom het gebouw, willen Dura Vermeer Bouw Zuid West en de gemeente omwonenden graag laten meedenken.

Digitale informatiebijeenkomst 18 februari

Op 18 februari 2021 is er  een digitale informatiebijeenkomst gehouden. Dura Vermeer Bouw Zuid West en de gemeente vertelden  meer over het plan, het proces en de planning. Ook liet  de architect zien hoe het ontwerp van het gebouw eruit ziet.Op grotebeer-rotterdam.nl kunt u meer informatie over het plan en de bijeenkomst vinden. Hier komt later ook meer informatie beschikbaar over de invulling van de begane grond en de omgeving van het gebouw. U kunt zelf zien hoe het ontwerp van het gebouw eruit ziet. Op grotebeer-rotterdam.nl kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief over het plan voor de Grote Beer.

Voorlopige planning

  • 18 februari 2021: Digitale informatieavond over het plan voor de Grote Beer
  • maart 2021: Digitale participatiebijeenkomst: meedenken over de invulling van de begane grond en de omgeving
  • juni 2021: Ter inzagelegging bestemmingsplan
  • zomer 2021: aanvraag omgevingsvergunning
  • zomer 2021: Bestemmingplan vastgesteld door de raad
  • 4e kwartaal 2021: Bestemminplan onherroepelijk
  • 4e kwartaal 2021: Afgifte omgevingsvergunning