P+R-terreinen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-10-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/p-r-terreinen/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam werkt hard aan het verbeteren van de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. Daarvoor hebben we 15 Parkeren en Reizen (P+R)-terreinen aangewezen. Hier kunt u uw auto of motor gratis parkeren.

Daarna reist u verder met het openbaar vervoer.

Gratis parkeren

Parkeren op P+R-terreinen is gratis.

Let op! Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer: P+R Alexander, P+R Hoek van Holland, P+R Slinge, P+R Meijersplein en P+R Kralingse Zoom. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Parkeren is gratis als u verder heeft gereisd met een OV-chipkaart én als u binnen één uur na het uitchecken een uitrijkaart koopt bij de parkeerautomaat.
  • U reist met het openbaar vervoer van en naar het terrein en maakt gebruik van een OV-chipkaart of een papieren RET-dagkaart. Andere papieren (zelf geprinte) kaartjes zijn niet geldig. Ook acties van winkelketens zoals Kruidvat en Albert Heijn kunt u niet gebruiken.
  • Let op: als u een enkele reis maakt met het openbaar vervoer dan betaalt u het normale parkeertarief.
  • U parkeert niet langer dan 72 uur. Na 72 uur geldt het normale tarief van 0,50 euro per 17 minuten. Het dagtarief is 18 euro.
  • U verlaat het parkeerterrein binnen 15 minuten na het uitchecken bij het openbaar vervoer.

Let op: een OV-chipkaart is niet geldig op de Fast Ferry. Dit betekent dat u het normale parkeertarief betaalt als u verder reist met de Fast Ferry.