Woningonderhoud
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-10-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/woningonderhoud/
Ga naar de hoofdinhoud

In een goed (onderhouden) huis is het prettig wonen. U houdt het droog wanneer het regent. U zit niet op de tocht, heeft het zomers prettig koel en ’s winters lekker warm, terwijl de stookkosten binnen de perken blijven.

Huurt u een woning? Kijkt u dan hoe u achterstallig onderhoud kunt melden.

Goed onderhoud en duurzame verbetering van de woning ziet u terug in de waarde van uw woning. Een goede woning levert geld op. Dat geldt zeker als ook de andere woningen in uw straat of bouwblok in goede staat zijn.

Goed onderhoud is goedkoper

Regelmatig onderhoud kost minder dan reparatie of vervanging. Zo is het goedkoper de kozijnen om de paar jaar te schilderen dan ze uiteindelijk te moeten vervangen. Goed schilderwerk zorgt ervoor dat het houtwerk niet gaat rotten. Door steeds kleine investeringen te doen in het onderhoud, houdt u de kosten in de hand. U komt niet ineens voor grote uitgaven te staan.

Hoe doet u dat?

Op diverse websites zoals YouTube (typ in 'klusinstructie') of die van Vereniging Eigen Huis zijn tips en instructiefilmpjes te vinden over hoe je woningonderhoud aanpakt. Uiteraard kunt u het werk ook uitbesteden aan de aannemer of klusbedrijf.