Lintjesregen
Tijdens de Lintjesregen 2024 kregen 49 Rotterdammers een koninklijke onderscheiding. In totaal werden 24 mannen en 25 vrouwen onderscheiden. U vindt op deze pagina de gedecoreerden, met hun verdiensten, op alfabetische volgorde.
Burgemeester Aboutaleb: 'De Lintjesregen is een van de mooiste dagen van het jaar. Het is fijn om mensen die zo menslievend zijn en gul met hun tijd en toewijding, in het zonnetje te zetten.'
Ik wil iemand voordragen voor de Lintjesregen 2025
Kent u een Rotterdammer die zich als vrijwilliger heeft ingezet voor de samenleving of een langdurig bijzondere (werk)prestatie heeft geleverd?
Draag deze persoon dan voor voor een koninklijke onderscheiding.
De voordracht voor de Lintjesregen 2025 moet voor 1 juli 2024 binnen zijn.
Meer informatie hierover vindt u op de pagina Koninklijke onderscheiding aanvragen.
Het ene deel van de gedecoreerden:
Het andere deel van de gedecoreerden:
Gedecoreerden Lintjesregen 2024
Mevrouw N.J.K. Arps (1938) zet zich al ruim 30 jaar in voor De Luisterlijn. In die jaren heeft zij met geduld en compassie naar duizenden verhalen geluisterd. Daarnaast heeft zij zich jarenlang ingezet voor het amateurtoneel.
Mevrouw P.M. Bakker-ten Broek (1956) heeft zich tijdens haar carrière bij de Nationale Politie ingezet voor de openbare veiligheid. Ook was zij als politiecommissaris Europese Unie betrokken bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad en mensenhandel.
Mevrouw M.W.P. Berendse (1954) heeft zich zowel zakelijk als persoonlijk ingezet voor de culturele sector. Zo was zij onder meer directeur van de Stichting Kunst & Zaken en bestuurslid bij het Scapino Ballet Rotterdam.
Meneer A. van den Berge (1958) is sinds 1979 actief voor Rotterdam Atletiek. Zo is hij onder meer wedstrijdfotograaf en clubarchivaris. Voor Tandemclub Rotterdam maakt hij fietstochten met mensen met een visuele beperking.
Mevrouw O.D. Bhikhie (1964) zet zich in voor de Hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam. Daarbij heeft ze zich hard gemaakt voor de positie van vrouwen. Ook begeleidt zij mensen in hun laatste levensfase via de Unie van Vrijwilligers.
Meneer A.R. Breuër (1953) zet zich op veel manieren in voor mens en maatschappij. Zo organiseert hij linedance-avonden voor mensen met een beperking. En is hij bestuurder van EHBO-vereniging Pernis en van Baptistengemeente Pernis.
Mevrouw R.M. Cicilia (1962) zet zich beroepsmatig en als vrijwilliger in voor ouderen met een Caribische achtergrond. Verder nam zij het initiatief voor zorghuis De Beukelaar en is zij actief voor het Netwerk van Organisaties voor Oudere Migranten.
Meneer P. van Dijk (1948) zet zich in voor de Protestantse gemeente van Maassluis en Hoek van Holland. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Rotterdam Branch van World Ship Society. Hij ontving zijn onderscheiding in Maassluis.
Mevrouw J. van Dijk-Boonstra (1946) is actief voor de Protestantse gemeente Maassluis. Ook zet zij zich in voor kwetsbare mensen via de Voedselbank en Non-Foodbank Maassluis. Zij ontving haar onderscheiding in Maassluis.
Mevrouw M.A. Dirks-de Bruijne (1964) zet zich op veel manieren in voor mens en maatschappij. Zo is zij actief voor cultureel podium Sinfonia Rotterdam, Golfclub Kralingen en basisschool De Vier Leeuwen.
Mevrouw E. Feldkamp-van Belois (1967) is actief bij verschillende organisaties in Hoek van Holland. Ook beantwoordde zij lange tijd als ervaringsdeskundige de vragen van patiënten van het Oogziekenhuis Rotterdam.
Meneer G.G. de Goede (1942) is de voorzitter van het Comité Kerstfeest op Zee. Hij is verantwoordelijk voor de administratie, inkoop van geschenken en alle contacten met sponsoren, rederijen en donateurs.
Mevrouw N. de Goede-Leatemia (1957) is vicevoorzitter van het Comité Kerstfeest op Zee. Zij is verantwoordelijk voor alle contacten met de vrijwilligers. Daarnaast regelt zij vergaderingen, werkroosters en helpt met inpakken van de cadeaus.
Meneer T. Grinwis (1951) is bestuurslid van stichting Beheer en Exploitatie Oude of Pelgrimvaderskerk en Kerkenraadslid van de Hervormde Gemeente Delfshaven. Ook maakt hij samen met zijn echtgenote de ruimtes klaar voor activiteiten.
Mevrouw C. Grinwis-Nelis (1953) zorgt al ruim 30 jaar voor kerk en geloofsgemeenschap. Samen met haar echtgenoot maakt zij de ruimtes klaar voor activiteiten. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Inloophuis De Brug.
Meneer J.W. Groenendijk (1947) was voorzitter van de bouwcommissie Open Hof. Hij onderhandelde met alle betrokken partijen, leidde commissies en stuurgroepen. Momenteel is hij actief als voorzitter van Stichting Kerken Ommoord.
Mevrouw H. Groenendijk-Danser (1950) verzorgt al 25 jaar de wekelijkse buffetdiensten van Open Hof. Verder geeft zij Nederlandse taalles aan asielzoekers en statushouders. Sinds 2005 is zij de secretaris van de werkgroep Eredienst.
Meneer J.A. de Groot (1956) is actief bij voetbalvereniging Rozenburg. Hij was onder meer trainer van de junioren en voorzitter van de sponsorcommissie. In die rol stak hij veel aandacht en energie in het sponsoren- en donateursnetwerk.
Meneer S. Hira (1956) zet zich in voor het behoud van cultureel erfgoed. Daarom probeert hij zijn kennis van de Hindoestaanse Londa ke naach (rituele traditionele dans) en de Ahirwa ke naach (volksdans) over te dragen aan een nieuwe generatie. Hij treedt op, geeft lezingen en workshops.
Meneer prof. dr. ir. S.P. Hoogendoorn (1971) is hoogleraar en internationale toponderzoeker slimme mobiliteit aan de TU Delft. Hij is een veelgevraagd adviseur Crowd Management bij internationale evenementen, geeft gastlessen in Australië en China en publiceerde meer dan 300 artikelen.
Mevrouw N. Kegge (1953) is voorzitter van de Flora Bloemschikclub Zuid. Zij organiseert bloemschikbijeenkomsten, houdt de ledenadministratie bij en regelt vervoer voor de leden. Ze helpt iedereen met raad en daad.
Mevrouw dr. J.M. Kwakman (1959) heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van haar vakgebied Mond, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Daarnaast is zij betrokken bij de opleiding, bijscholing en nascholing van tandartsen en tandheelkundig specialisten.
Meneer prof. dr. J.F. Lange (1953) stond aan de wieg van laparoscopische chirurgie, is onlosmakelijk verbonden aan het verbeteren van de patiëntveiligheid en leverde een grote bijdrage aan de kwaliteitsslag in het chirurgisch (anatomisch) onderwijs.
Mevrouw M. Leeninga-Spitse (1948) initieerde het 4 mei comité van Hillegersberg-Schiebroek en is sindsdien de secretaris en drijvende kracht. Daarnaast is zij actief voor Stichting Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg en bewonersorganisatie Leven in Schiebroek.
Mevrouw Berget Lewis (1971) is al 25 jaar een succesvol zangeres. Daarnaast zet zij zich belangeloos in voor onder meer het Leger des Heils en de Herdenking Vliegramp Bijlmermeer. Ook deelt zij haar kennis en ervaring met jong talent.
Mevrouw P. de Looff (1964) is de bestuursvoorzitter van voetbalvereniging RVV Blijdorp. Onder haar leiding kwam er een nieuw clubhuis, met nieuwe kleedkamers en velden. Ook initieerde zij ontwikkelprogramma’s voor jonge spelers en stimuleerde zij het meisjesvoetbal.
Meneer H.A. van Luijpen (1952) is medeoprichter en coördinator van Buurvrienden Overschie. Ook is hij sinds 1975 speler, coach en organisator voor voetbalvereniging Het Witte Dorp. Ook kon de vereniging dankzij zijn inzet een doorstart maken.
Meneer R.P. Mes (1943) was medeoprichter en bestuurder van Commandovereniging Zuid-Holland en coördinator van de regionale commandoverenigingen. Daarnaast organiseert hij dit jaar voor de 29ste keer de jaarlijkse herdenking aan de Wassenaarse Slag.
Meneer W.P. van Ooijen (1940) heeft zich 20 jaar ingezet voor de Protestantse wijkgemeente Charlois. Verder is hij chauffeur bij Stichting Wijkbus Charlois. Tot op de dag van vandaag rijdt hij ouderen naar hun afspraken.
Mevrouw A.A. van Ooijen-de Haaij (1944) was diaken en vrijwilliger bij de Bethlehemkerk. Zij organiseerde de rommelmarkt en was lid van de werkgroep Roemenië. Verder zette zij zich 40 jaar in voor de Protestantse Contactdienst.
Meneer A. Portengen (1941) is actief voor de Hoekse Bridge Club. Hij organiseert clubavonden, speciale drives en uitwisselingen met Harwich Bridge Club uit Engeland. Daarnaast is hij schipper en coördinator bij Veerdienst De Kwakel van Staatsbosbeheer.
Mevrouw B. Ramrattansing-Doergaram Tewarie (1945) zet zich al 20 jaar in voor dagbesteding Saroj van zorginstelling Maasveld. Zij zorgt ervoor dat Hindoestaanse wijkbewoners met een beperking vijf dagen per week een warme maaltijd kunnen eten.
Mevrouw K. Ramsaran-Phalai (1955) levert al 30 jaar hand- en spandiensten bij zorginstelling Maasveld. Daarnaast is ze vaste vrijwilliger bij woonvereniging Satyam en inloopproject Lalla Rookh, waar Hindoestaanse ouderen elkaar kunnen ontmoeten.
Meneer D. Ruis (1946) was ruim 35 jaar betrokken bij Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Hij was daar bestuurslid en onderzocht de geschiedenis van het fort. Momenteel is hij actief voor de Stichting Historisch Genootschap.
Meneer L.H. Schilperoort (1938) onderhoudt al 30 jaar het Kamphuis Ahoy van de parochie Heilige Drie-Eenheid. Daarnaast verzorgt hij het onderhoud en de reiniging van het kerkgebouw. Ook biedt hij pastorale ondersteuning aan medekerkgangers.
Meneer A. Schutte (1967) biedt via zijn sportschool No Limits Sport les in diverse vechtsporten voor mensen met een beperking. Zo ontwikkelde hij een rolstoel voor rolstoelboksen en creëerde hij een rolstoeltoegankelijke boksring.
Mevrouw K. van der Sluis-van Til (1947) is zeer actief voor Voetbalvereniging Rozenburg. Ze draaide bardiensten, trainde pupillen- en juniorenelftallen en houdt de ledenadministratie bij. Daarnaast helpt zij bij wedstrijden en is lid van de sponsorcommissie.
Meneer E. Smid (1961) was jarenlang actief in dagelijks bestuur Hoogvliet. Daarnaast is hij als vrijwilliger betrokken bij allerlei initiatieven om van Hoogvliet een fijne woonplek te maken, zoals de taptoe, het eetcafé en de koffieconcerten.
Mevrouw E.H.J. Visser-Hoegee (1941) heeft als gymnastiek-juf, trainer en hoofdleider Turnen en Springen van de Hoekse Sportvereniging 1946 veel kinderen leren turnen. Daarnaast is zij nationaal jurylid voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.
Meneer A. Vlot (1942) is vrijwilliger in IJsselmonde. Hij zette zich in voor het uitgiftepunt van de Voedselbank Rotterdam, is actief voor de Hervormde Gemeente en Stichting Zonnebloem, afdeling Rotterdam-Reijerhof.
Mevrouw drs. J.K. Vogelzang (1968) is al 30 jaar actief bij Schaatsvereniging Rotterdam. Ze traint en coacht, organiseert clinics, schoolsportdagen en initieert jeugd- en trainingskampen. Zij was ook betrokken bij de realisatie van de Skeelerpiste.
Meneer L.A. de Vos (1952) is vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Kralingen en initieerde het uitgiftepunt van de Voedselbank. Daarnaast is hij bij de Bezoekgroep Asielzoekers Rotterdam actief voor zowel vluchteling als organisatie.
Mevrouw H.S. de Vos-Koerselman (1955) is vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Kralingen. Zij is de drijvende kracht van project Samen Eten, speciaal voor oudere mensen. Ook was zij actief voor Stichting Steunfonds Disk en het landelijk bureau DISK.
Meneer drs. A.H.M. Vredenbregt (1958) zet zich voor veel organisaties in. Zo is hij actief voor de VVD, het Bisdom Rotterdam en Stichting Piet Hein. Daarbij zet hij al zijn financiële kennis en bestuurlijke ervaring in.
Mevrouw W.M. van Vugt-de Veer (1960) heeft het Rottekwartier met haar verbindend vermogen, organisatietalent en warme hart omgetoverd tot een fijne woonplek. Zij organiseert allerlei activiteiten en onderhoudt contact met gemeente en woningbouwcorporatie Havensteder.
Meneer D. van Well (1948) als topman bij Dura Vermeer zorgde hij voor aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij steunde sociaal-maatschappelijke projecten, was betrokken bij onder meer Feyenoord en Eneco en is onmisbaar bij Nationaal Project Rotterdam Zuid.
Meneer E.W.J. Wemmers (1965) is medeoprichter en voorzitter van Stichting Essenburgpark. Samen met buurtbewoners realiseerde hij dit vrij toegankelijke natuurpark met daarin stadsboomgaard De Pluktuin. Hiervoor regelde hij fondsen en motiveerde organisaties en vrijwilligers.
Meneer I. van Wijngaarden (1979) organiseert onder meer jeugd- en jongerenactiviteiten in gebouw Timotheus voor de Stichting Gereformeerd Jeugdwerk Charlois. Daarnaast is hij als buurtwerker actief voor de Protestantse wijkgemeente Charlois.
Mevrouw S.J. Zuur-Brokke (1951) is medeoprichter van Ouderenvereniging Rozenburg. Zij verzorgt de ledenadministratie, legt huisbezoeken af en helpt leden met hun belastingaangifte of persoonlijke administratie. Ze staat ook altijd klaar voor niet-leden.