Publiekslocaties
Gepubliceerd op: 21-06-2018
Geprint op: 21-09-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/publiekslocaties/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanwege het coronavirus is de dienstverlening van de gemeente Rotterdam aangepast. Maak zoveel mogelijk gebruik van de online service op de website van Rotterdam. Stel uw bezoek uit als dat kan.

Moet u toch langskomen bij één van de loketten? Kijk eerst op de pagina van het betreffende loket. Daar staat of u een afspraak moet maken of langs kunt komen zonder afspraak. Of bel naar 14 010.

Er is op dit moment een grote vraag naar producten van de gemeente. Houd rekening met langere wachttijden en maak op tijd een afspraak.

De mondkapjesplicht vervalt in de stadswinkels / publiekslocaties

In de spreekkamers van de gemeente Rotterdam zijn mondkapjes nog wel verplicht vanwege het niet kunnen handhaven van de 1,5 meter.

1,5 meter afstand in de publiekslocaties

Moet u langskomen bij een van onze loketten? Hou dan altijd 1,5 meter afstand van andere mensen. Kom het liefst alleen, behalve als dat niet kan.

Quarantaine

Reizigers uit een land of gebied met een oranje of rood reisadvies moeten op het moment van aankomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine gaan.

Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen.

Verschillende loketten

Op de veertien publiekslocaties vindt u één of meer verschillende loketten. Kijk voor de gewijzigde openingstijden op de pagina van het loket.

Huisregels

Om het verblijf in onze gemeentelijke panden voor bezoekers en medewerkers zo prettig mogelijk te houden gelden de volgende huisregels:

 • Geleidehonden zijn welkom. Andere (huis)dieren blijven buiten.
 • Om er voor te zorgen dat de ontvangstruimte schoon en netjes blijft, vragen wij u om hier niet te eten of te drinken.
 • Het gebruik van een rolstoel of scootmobiel is toegestaan. Andere vervoersmiddelen zoals (roller)skates, step of een skateboard blijven buiten of doen we in een locker.
 • Drugs en geopende verpakkingen alcoholische drank mogen niet mee naar binnen.
 • Telefoneren mag in de daarvoor bestemde ruimte.
 • Met zijn allen zorgen we ervoor dat we ons fatsoenlijk gedragen tegenover elkaar. Agressie en geweld zijn niet toegestaan.
 • We spreken elkaar aan als onze houding of ons gedrag niet correct is.
 • Hou de sfeer positief. Hinderlijke samenscholing is niet toegestaan.
 • Met zijn allen zorgen we ervoor dat we niet tot overlast zijn voor de andere bezoekers en medewerkers.
 • Voor uw en onze veiligheid maken wij beeld- en/of geluidsopnamen. Met het binnentreden en het lezen van deze huisregels geeft u hiervoor toestemming.
 • Voor privédoeleinden mag u zelf ook geluidsopnamen maken van uw gesprek met de medewerker, overleg dit vooraf even met de medewerker. Voor het maken van beeldopnamen (foto’s of film) moet u, in verband met de privacy van onze bezoekers en medewerkers, vooraf toestemming vragen.
 • Sinds 1 augustus 2019 geldt in overheidsgebouwen een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Het gaat bijvoorbeeld om een integraalhelm, een bivakmuts, een boerka of een nikab. Daarom mag u met gezichtsbedekkende kleding onze locaties niet in. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Waar vind ik de dichtstbijzijnde stadswinkel?

Bekijk op de kaart hieronder waar de dichtstbijzijnde stadswinkel zich bevindt: