Realiseer een schitterend idee
Gepubliceerd op: 10-02-2020
Geprint op: 30-11-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/realiseer-een-idee/
Ga naar de hoofdinhoud

Mooie plannen worden nog mooier als men samenwerkt. Heeft u een goed idee voor een (maatschappelijk) initiatief? Samen met de buren, een bevlogen ondernemer of iemand van de gemeente gaat u zó aan de slag.

Kijk hieronder wie uw ideale samenwerkingspartner is.

Laat u inspireren

Wilt u iets doen voor uw straat, buurt, wijk, of stad? Wij hebben verschillende voorbeelden van initiatieven voor u op een rijtje gezet. Laat u inspireren!

CityLab010

CityLab010 is de Rotterdamse energiebron waar goede ideeën werkelijkheid worden. Heeft u een idee of initiatief om de stad te ontwikkelen en deze nog aantrekkelijker of mooier te maken?  Dien een projectplan in bij CityLab010 en maak kans op een startbudget!

Bewonersinitiatief

Heeft u een idee voor uw wijk? Wilt u samen met uw buren de straat vergroenen of een evenement organiseren? Vraag subsidie aan voor een bewonersinitiatief (vanaf 10.000 euro).

Burgerinitiatief

Heeft u een goed idee voor Rotterdam? Het kan over veel dingen gaan: een gebied beter bereikbaar maken of de markt naar een slimmere plek verplaatsen? Overtuig de gemeenteraad met uw idee. Als zij instemmen neemt de gemeente de uitvoering voor haar rekening.

Opzoomeren

Goed contact met uw buren draagt bij aan een prettige sfeer in de straat. Organiseer een straatfeest of knap samen de straat op. Klinkt goed? Vraag een subsidie aan bij Stichting Opzoomer Mee (tot 10.000 euro) en ga aan de slag!

Right 2 Challenge

Denkt u dat u het buurthuis beter kan beheren dan de gemeente? Of het park efficiënter kunt onderhouden? Dat het voor hetzelfde geld beter kan? Daag de gemeente uit met uw plan en verbeter de stad!

Rotterdamse ideeën generator

Heeft u een plan om (meer) mensen aan werk te helpen? Voor advies, ondersteuning en begeleiding kunt u terecht bij de Rotterdamse ideeëngenerator.

Sterker door nieuwe ideeën

Heeft u een idee om de lokale ondernemer te steunen of de verbinding van bewoners te versterken? Dien dan uw plan in!

Initiatievenloket

Als u het idee heeft dat uw initiatief nergens bij past dan bent u hier bij het juiste loket. Vul het contactformulier in en wij helpen u verder.