Een schone en veilige wijk
Gepubliceerd op: 06-02-2020
Geprint op: 04-08-2021
https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/schone-en-veilige-wijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Meer veiligheid in uw straat, de wijk en onze de stad: bewoners en gemeente zijn er samen verantwoordelijk voor. Door de ogen open te houden, elkaar aan te spreken en met de gemeente mee te denken over onveilige verkeerssituaties.

Kijk hieronder hoe u kunt helpen de veiligheid in uw wijk te vergroten.

MeldR

Een fiets en een hand met mobiele telefoon.

Is de afvalbak niet geleegd? Ziet u losliggende stoeptegels? Gebruik de MeldR-app om dit te melden. Met deze app maakt u een foto van de situatie, omschrijft u het probleem en stuurt u de melding direct naar Stadsbeheer. Zij gaan ermee aan de slag en voor u het weet is het geregeld. Download de app.

Buurtpreventieteams

Buurtpreventieteam Vreewijk

Loop met andere bewoners door de wijk en houd een paar keer per maand samen toezicht. Meld onveilige situaties aan de gemeente en de politie. Zo zorgen we samen voor een veilig Rotterdam. Loopt u mee?

Buurt Bestuurt

Mensen op de markt.

Als bewoner weet u precies wat er bij u in de buurt speelt. U kent de problemen dus en misschien ook wel de oplossingen. Met Buurt Bestuurt houdt u samen met de politie en de gemeente uw buurt veilig, schoon en leefbaar.

Meldingen buitenruimte

Mensen naast een vuilniswagen ruimen afval op.

Is er op straat of in het groen iets kapot of vuil? U kunt hiervan een melding maken bij de gemeente. Dit geldt ook bij wateroverlast of rioolverstopping.