Projecten op de Wilhelminapier
De Wilhelminapier aan de voet van de Erasmusbrug heeft zich ontwikkeld tot een echte Rotterdamse hotspot met internationale aantrekkingskracht. Nieuwe gebouwen en voorzieningen trekken jaarlijks veel bezoekers én nieuwe bewoners.
Vragen en antwoorden
In augustus 2023 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Kop van Zuid, waardoor het bestemmingsplan onherroepelijk (definitief) is geworden.
De uitspraak is te vinden op raadvanstate.nl. Link opent een externe pagina.
Het bestemmingsplan biedt ook nog mogelijkheden voor de toekomstige ontwikkelingen Baltimore aan de Wilhelminakade en een gebouw aan de Veemstraat.
Nee, dit is sinds oktober 2023 niet meer mogelijk.
In het oorspronkelijke masterplan Kop van Zuid staat dat het parkeren in parkeergarages moet gebeuren.
Dat zorgt voor ruimte voor voetgangers, fietsers, groen en een fijne leefomgeving.
En het gebied is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Op straat blijven, waar mogelijk, wel een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen en een tijdelijke plek voor een deelauto.
Soms moet u parkeren op plaatsen waar dat verboden is. Bijvoorbeeld op de stoep bij een verhuizing. In dit soort situaties kunt u een parkeerontheffing aanvragen. Een ontheffing wordt alleen na onderzoek en onder voorwaarden gegeven. Dit is geen ontheffing voor betaald parkeren. Inwoners van de Wilhelminapier hebben de mogelijkheid om bij verhuizen of andere werkzaamheden te (laten) parkeren op bijvoorbeeld Wierdsmaplein, Van der Hoevenplein of De Monchyplein.
Ja, voor bewoners en bezoekers blijft de Wilhelminapier bereikbaar tijdens de uitvoering van de bouwprojecten.
Daar waar dat nodig is worden borden geplaatst om het verkeer goed door te laten stromen.
Er worden goede afspraken gemaakt om de overlast tot een minimum te beperken.
Wilt u een melding doen van iets dat u ziet in de openbare ruimte? Gebruik dan de MeldR-app. Bijvoorbeeld als u last heeft van verkeerd geparkeerde fietsen of scooters. Of als een lantaarnpaal kapot is. Of als er problemen zijn met afval. Ook dan kunt u dit met de app melden aan de gemeente. Kijk op www.rotterdam.nl/meldr. Hebt u een ander soort melding van een probleem in uw woongebied? Dan kunt u het beste een melding doen via telefoonnummer 14 010.