Langskomen bij de gemeente Rotterdam
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 26-10-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/langskomen-gemeente/
Ga naar de hoofdinhoud

Vanwege het coronavirus is de dienstverlening van de gemeente Rotterdam aangepast. Maak zoveel mogelijk gebruik van de online service op de website van Rotterdam. Stel uw bezoek uit als dat kan.

Moet u toch langskomen bij één van de loketten? Kijk eerst op de pagina van het betreffende loket. Daar staat of u een afspraak moet maken of langs kunt komen zonder afspraak. Of bel naar 14 010.

Er is op dit moment een grote vraag naar producten van de gemeente. Houd rekening met langere wachttijden en maak op tijd een afspraak.

1,5 meter afstand in de publiekslocaties

Moet u langskomen bij een van onze loketten? Hou dan altijd 1,5 meter afstand van andere burgers. Kom het liefst alleen, behalve als dat niet kan.

Gemeentelijke dienstverlening gaat zoveel mogelijk online.

Quarantaine

Reizigers uit een land of gebied met een oranje of rood reisadvies moeten op het moment van aankomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine gaan.

Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen.

Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding

Sinds 1 augustus 2019 geldt in overheidsgebouwen een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Het gaat bijvoorbeeld om een integraalhelm, een bivakmuts, een boerka of een nikab. Daarom mag u met gezichtsbedekkende kleding onze locaties niet in. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

U kunt online een afspraak maken. Dit kan met of zonder DigiD (digitale identiteit, waarmee u kunt inloggen op overheidswebsites). Kiest u voor DigiD, dan zijn de meeste gegevens al ingevuld. Verder kiest u zelf waarvoor u langskomt, in welke stadswinkel, op welke dag en op welk tijdstip. Vergeet niet uw afspraak te bevestigen.

Als u op het formulier van de afspraak uw e-mailadres heeft ingevuld, krijgt u een bevestiging van uw afspraak in uw mailbox. Hierin staat of u iets mee moet nemen en wat de eventuele kosten zijn.

U kunt ook bellen voor een afspraak via het gemeentelijke 5-cijferige telefoonnummer 14 010. Houdt u wel uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit staat onder andere op uw paspoort of rijbewijs.

Een afspraak aanpassen of afzeggen doet u via de link in de mail die u krijgt nadat u een afspraak heeft gemaakt. U kunt ook telefonisch via 14 010 uw afspraak aanpassen of afzeggen.

Zorg ervoor dat u op tijd komt. Bent u te laat dan kan het zijn dat u niet geholpen wordt. U moet dan een nieuwe afspraak maken.

Bent u aan huis gebonden door ziekte, invaliditeit of andere omstandigheden? Maak dan gebruik van de Vliegende Brigade van de gemeente Rotterdam. U kunt uzelf op 2 manieren aanmelden:

  • U belt 14 010 voor het maken van een afspraak met een medewerker van de Vliegende Brigade.
  • U stuurt een mail naar vliegendebrigade@rotterdam.nl. Vermeld uw volledige naam, telefoonnummer en het product dat u wilt aanvragen.

Stadswinkels

In een stadswinkel kunt u langskomen voor producten die u niet online kunt aanvragen. Momenteel kunt u alleen langskomen op afspraak. Het is op dit moment niet mogelijk om documenten af te geven in de stadswinkels zonder afspraak. De stadswinkels hebben verschillende openingstijden. Bekijkt u adressen en openingstijden.

Let op: Bij een bezoek aan de Stadwinkel moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen

Publiekslocaties

Op de 14 publiekslocaties in Rotterdam kunt u terecht voor allerlei producten en diensten van de gemeente Rotterdam. U kunt hier veel zaken regelen. U vindt hier één of meer van de volgende loketten:

  • Belastingen
  • Burgerzaken, zoals verhuizen, paspoort, uittreksels
  • Vraagwijzer
  • Werk en werkintake
  • Jongerenloket
  • Kredietbank

Vraagwijzer

Heeft u vragen of problemen en komt u er zelf niet uit? Dan kunt u terecht bij de Vraagwijzer, een gratis loket van de gemeente Rotterdam. Bijvoorbeeld met ingewikkelde brieven, juridische kwesties, vragen over uw gezondheid of over geld. Er zijn veertien Vraagwijzerkantoren in Rotterdam.

Twijfelt u of Vraagwijzer de goede plek is voor uw vraag? Met de Wegwijzer zorg en hulp weet u in een paar klikken waar u het beste uw vraag kunt stellen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de Wegwijzer Zorg en hulp werkt.

Wijkhub

Heeft u vragen of problemen, stap dan een van onze wijkhubs binnen. Denk aan schulden, geen werk, overlast, criminaliteit, vuilnis buiten containers, kapotte lantarenpaal of een moeilijke brief ontvangen van de gemeente.

Medewerkers van de gemeente bieden een luisterend oor en helpen u graag. Kijk op de pagina Wijkhub voor de dichtstbijzijnde wijkhub.

Belastingen Rotterdam

Al uw gemeentelijke belastingen kunt u digitaal regelen via de pagina Belastingen en heffingen. Bij het kantoor van Belastingen gemeente Rotterdam kunt u terecht als u een aanslag contant wilt betalen.

Ondernemersinformatie

Informatie voor ondernemers vindt u bij de Ondernemersbalie. De ondernemersbalie is gevestigd op het Ondernemersplein bij de Kamer van Koophandel, aan de Blaak 40.

Werk en inkomen

Een afspraak bij één van de locaties voor werk en inkomen van gemeente Rotterdam? Kijk voor meer informatie op de contactpagina van Werk en Inkomen. Daar ziet u waar u terecht kan voor een persoonlijk gesprek over werk en over uitkeringen.

Fietspunt

Uw verwijderde fiets of een ander verloren voorwerp kunt u ophalen bij Fietspunt, Koperstraat 23.

Milieupark

Als inwoner van Rotterdam kunt u gratis uw afval, grofvuil en kringloopgoederen inleveren bij een van de zeven milieuparken.

Loket Plaagdierbeheersing

Voor informatie en aanvullend advies over het beheersen en bestrijden van plaagdieren kunt u terecht bij het Loket Plaagdierbeheersing.

Jongerenloket

Het Jongerenloket is er voor Rotterdamse jongeren. Hier kunnen zij terecht met al hun vragen over school, zorg, werk, geld en/of wonen.

Kredietbank Rotterdam

Kunt u uw rekeningen niet op tijd betalen? Heeft u zorgen over geld? Samen met de Kredietbank Rotterdam (KBR) kunt u deze problemen aanpakken. Ga langs bij een Vraagwijzer bij u in de buurt en ontdek wat de Kredietbank voor u kan betekenen.