Naheffingsaanslag parkeerbelasting (Parkeerbon)
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 05-08-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/naheffingsaanslag-parkeerbelasting/
Ga naar de hoofdinhoud

Heeft u niet of niet genoeg parkeergeld betaald? Dan krijgt u een naheffingsaanslag. Ook bekend als 'parkeerbon'.

U betaalt online via de knop 'Belasting betalen'. Log in met uw DigiD (burgers) of eHerkenning (bedrijven). Heeft u nog geen Digid? Ga naar DigiD. Heeft u nog geen eHerkenning? Ga naar eHerkenning.

Let op: Per 1 juli 2021 verdwijnt eHerkenning niveau 1. Voor deze aanvraag heeft u dan eHerkenning niveau 2 nodig en een machtiging ‘Ondernemersloket EH 2’ voor de gemeente Rotterdam.

Wat moet u doen?
Koop eHerkenning niveau 2 bij een erkend bedrijf. Zij helpen u ook met uw machtigingen. Op de website van eHerkenning staat de lijst van erkende leveranciers. Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie. Houd rekening met de levertijd. Lees meer over het gebruik van eHerkenning door de gemeente Rotterdam.

U betaalt de naheffingsaanslag aan Belastingen gemeente Rotterdam. U kunt uw aanslag eerst bekijken op Aanslagbiljet bekijken. De aanslag moet vóór de uiterste betaaldatum worden betaald.

Heeft u vragen?

Bel naar het gemeentelijk servicenummer 14 010.

De naheffingsaanslag bestaat uit het uurtarief van de parkeerlocatie plus het standaard tarief van de aanslag. Het tarief van de parkeerlocatie is laag, midden of hoog.

Tarieven 2021
Parkeerlocatie per uur

Laag tarief
€ 1,76

Midden tarief
€ 2,56
 
Hoog tarief
€ 4,20
Standaard tarief aanslag € 65,30

Neem bij betaling aan de kas altijd mee:

  1. de aanslag
  2. de aanmaning of het dwangbevel

Betaling

  • u kunt contant betalen en pinnen
  • creditcards worden niet geaccepteerd

Uw betaling wordt meteen verwerkt.

Burgers en bedrijven.

Van bon naar post

Sinds 14 september 2015 wordt er geen bon meer achter de ruitenwisser gedaan. In plaats daarvan ontvangt u de naheffingsaanslag parkeerbelasting per post of via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Kenteken scannen

De gemeente gebruikt ‘kentekenparkeren’ om parkeerbelasting te innen. Een handhaver scant uw kenteken om te controleren of u heeft betaald. Als u niet of onvoldoende heeft betaald, dan krijgt u binnen 3 werkdagen een naheffingsaanslag parkeerbelasting.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een aanslag, dan kunt u bezwaar maken.

Regels

Meer informatie vindt u in de Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op.

ParkiaPay (voorheen ParkTrade) legt aanslagen parkeerbelasting op als het gaat om mensen die niet in Nederland wonen.

Als u niet in Nederland woont, dan krijgt u de naheffingsaanslag parkeerbelasting van ParkiaPay. U betaalt aan ParkiaPay. Ook de kosten van de naheffingsaanslag worden door ParkiaPay geïnd. ParkiaPay draagt uw betaling daarna over aan de gemeente Rotterdam.

Betalen kan via de website van ParkiaPay. Of maak het bedrag over naar het IBAN nummer dat op de aanslag staat.

Bent u het niet eens met de naheffingsaanslag? Dan kunt u online bezwaar maken via de website van ParkiaPay.

Meer informatie vindt u op de naheffingsaanslag.

Contactgegevens van ParkiaPay

ParkTrade Europe AB, Parkiapay
Adres: Sturegatan 16, 114 36 Stockholm Zweden
Telefoonnummer: +46 8 663 54 00
Emailadres: nl@parkiapay.com

De gemeente stuurt de aanslag altijd naar de kentekenhouder. De kentekenhouder moet de aanslag betalen.

Als u uw auto voor minder dan 3 maanden heeft verhuurd, dan kan de gemeente de naheffingsaanslag naar de huurder sturen. U moet dan wel de huurovereenkomst laten zien. In deze overeenkomst moet duidelijk staan wie de huurder is.

Parkeert u bij een kapotte parkeerautomaat en betaalt u niet? Dan kunt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting ontvangen. Ook als u bij een kapotte parkeerautomaat parkeert, moet u parkeerkosten betalen. U betaalt bij de automaat in de buurt die het wel doet. Of u kunt betalen via uw mobiele telefoon.

Bent u het niet eens met de naheffingsaanslag parkeerbelasting? Dan kunt bezwaar maken via de pagina bezwaar tegen belastingaanslag. Tijdens uw online aanvraag in Mijn Loket kunt u kiezen uit verschillende bezwaarredenen.

Ook als u weinig geld heeft, moet u de naheffingsaanslag parkeerbelasting betalen. Voor de parkeerbelasting is geen kwijtschelding mogelijk. Er wordt ook geen uitstel van betaling gegeven. U moet de naheffingsaanslag helemaal betalen vóór de vervaldatum van de aanslag.