Informatie en hulp voor mantelzorgers. U bent mantelzorger als u langere tijd voor iemand zorgt uit uw omgeving.
Maakt u zich zorgen om iemand uit uw omgeving? Wilt u weten waar u terecht kunt voor hulp? Of denkt u dat de zorg niet juist wordt gebruikt? Hier leest u wat u kunt doen en waar u een melding voor kunt maken.
Via de de Wmo kan de gemeente u onder andere helpen als u ondersteuning of een hulpmiddel of woningaanpassing nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen in uw huis. Kijk eerst waar u zelf al voor kunt zorgen.
Rotterdam wil een stad zijn waar u, samen met anderen, gezond en vitaal oud kunt worden.
Rotterdam is een jonge stad. Het vele talent van onze jonge Rotterdammers is een geweldige kans voor de stad. Rotterdam komt écht vooruit als kinderen uitgroeien tot inwoners, die bijdragen aan de samenleving.
Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling of veiligheid van een kind? U kunt uw zorgen bespreken of direct een melding kunt doen.
Heeft u ondersteuning nodig om zelfstandig te (blijven) wonen? Of bent u dakloos? De gemeente kan u helpen.
Woont u zelfstandig? En kunt u zich door ziekte of een beperking niet (meer) goed redden? Dan is een aanpassing in of om uw woning mogelijk.
Een huishoudelijke hulp helpt u met werk in huis. Bijvoorbeeld met schoonmaken, stofzuigen en de was. Kunt u uw huis zelf niet goed schoonhouden? Lees wat u zelf kunt regelen. En wat de gemeente voor u kan doen.
Woont u zelfstandig, maar lukt het niet altijd (meer) om goed voor uzelf te zorgen of om uw dag in te vullen? Wat kunt u zelf doen en waar kan de gemeente u bij helpen.
Hulpmiddelen helpen mensen met een lichamelijke beperking om zelfstandig te blijven. Het kan gaan om hulpmiddelen voor in huis, of hulpmiddelen bij het lopen.
Een vervoermiddel is een middel waarmee u zich buitenshuis kunt verplaatsen. Het gaat over langere afstanden, die u normaal niet lopend doet.
Begeleiding is hulp bij sociale redzaamheid. Gaat dat bij u niet goed? Samen met u kunnen we kijken wat u hierbij zou kunnen helpen.
Hebt u vragen over bijvoorbeeld belastingen, toeslagen of uitkeringen? Kom dan langs bij de Sociaal Raadslieden van de gemeente Rotterdam. Zij geven advies en hulp. Een gesprek is gratis en vertrouwelijk.
Gemeente en partners organiseren uw zorg, jeugdhulp en ondersteuning zorgvuldig. Toch kunt u ontevreden zijn en een vraag willen stellen of een klacht willen indienen.
In de zorg worden veel afkortingen, termen en begrippen gebruikt. Hier vindt u de betekenis van veelgebruikte zorg-termen.
Heeft u een laag inkomen? Er bestaan regelingen waar u misschien recht op hebt. Lees hier welke regelingen dat zijn. Voor vragen kunt u terecht bij een van de Vraagwijzers in de stad. Of bel met 14 010 en kies optie 4.